-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 07 20 /14:44

Dirbtuvėse Klaipėdos uoste užsidegusį laivą 8 valandas gesino net 44 žmonės

Ugniagesiai ir įmonės „Vakarų laivų gamykla“ darbuotojai Klaipėdoje gesino didžiulį gaisrą remontuojamame laive.
„Pacific Reefer“ laivo gaisras
Laivo gaisras / PAGD nuotr.

Antradienį ugniagesiai ir uosto darbuotojai gesino remontuojamame laive kilusį gaisrą.

Kaip trečiadienį pranešė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas, gaisras buvo gesinamas beveik aštuonias valandas, dalyvavo 30 ugniagesių ir 14 įmonės „Vakarų laivų gamykla“ darbuotojų.

Pranešimas apie įmonės teritorijoje Minijos gatvėje kilusį gaisrą remontuojamame laive „Pacific Reefer“ gautas 17.35 val.

Degė laivo pramoninio šaldytuvo vienos iš septynių sekcijų izoliacinė medžiaga – akmens vata. Ugniagesių teigimu, laivo korpusas buvo įkaitęs, todėl patekti į vidų buvo neįmanoma. Siekiant patekti prie gaisro židinio laivo korpuse išpjautos trys angos.

Suprasti akimirksniu

  • Krovinių šaldymo funkciją turintis laivas „Pacific Reefer“ yra registruotas Liberijoje. Vandens transporto judėjimo sistemos duomenimis, mūsų šalies uostamiestyje laivas yra nuo birželio 26-osios.
  • „Pacific Reefer“ statytas 1999 metais, bendras jo ilgis siekia 176 m., charakteristikoje nurodomas jo tonažas yra 14 505.

Gaisro metu apdegė šaldytuvo sekcijos atidarymo hidraulinė sistema, elektros instaliacija, izoliacinė medžiaga, sudegė viduje buvusios medinės konstrukcijos.

Gaisras užgesintas 00 val. 17 min. Įgula evakuojama nebuvo, niekas nenukentėjo.

Pranešimą apie tai, kaip vakar pavakare buvo kilęs gaisras Klaipėdoje, Minijos gatvėje, AB „Vakarų laivų gamykla“ teritorijoje, trečiadienį paviešino ir Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento Komunikacijos skyrius.

17.35 val. gautas pranešimas, kad plaukiamajame doke dega remontuojamas laivas „Pacific Reefer“. Degė laivo pramoninio šaldytuvo vienos iš septynių sekcijų (25 x 23 m, 5 aukštų aukščio) izoliacinė medžiaga (akmens vata).

Nestandartinis gaisras laive buvo gesinamas beveik aštuonias valandas.

Iki priešgaisrinių gelbėjimo pajėgų atvykimo laivą buvo pradėję gesinti du įmonės ugniagesiai. Netrukus gesinimo ėmėsi 30 valstybinės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos ugniagesių gelbėtojų, jiems taip pat talkino 14 įmonės darbuotojų.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Vakarų laivų gamykla
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Vakarų laivų gamykla

Gaisrą gesinę ugniagesiai gelbėtojai informavo, kad laivo korpusas buvo labai įkaitęs, į vidų patekti buvo neįmanoma. Laivo korpuse buvo išpjautos trys angos (1 x 0,7 m), kad būtų galima gesinti gaisro židinį.

Gaisro metu apdegė šaldytuvo sekcijos atidarymo hidraulinė sistema, elektros instaliacija, izoliacinė medžiaga, sudegė viduje buvusios medinės konstrukcijos. Gaisras užgesintas vidurnaktį 00.17 val.

Trečiadienį dar vyksta baigiamieji darbai.

Laivo įgula evakuojama nebuvo, pažymima pranešime. Gaisro metu niekas nenukentėjo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius