Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Latvijos piliečiai teisiami dėl įžūlaus pasvalietės apiplėšimo: gviešėsi „Audi A6“

Panevėžio apylinkės prokuratūroje baigtas ikiteisminis tyrimas, kuriame du Latvijos Respublikos piliečiai kaltinami plėšimu Pasvalyje. Jų auka tapo moteris, kurios automobilį latviai vidury dienos sumanė pagrobti.
Kumštis
Kumštis / Wikimedia.org nuotr.

Rygoje gyvenantys 48 metų R. M. ir 40-metis J. P. į teisiamųjų suolą sės dėl šiemet liepą Pasvalyje įvykdyto įžūlaus nusikaltimo. Įtariama, kad jie apie 13 val. užpuolė savo automobilyje „Audi A6 Avant“ netoli autobusų stoties sėdėjusią 61 metų pasvalietę.

Moters teigimu, vienas iš užpuolikų jai trenkė kumščiu į veidą ir ėmė stumti ją gilyn į automobilį, rusiškai pasakęs, kad dabar jie važiuos į Rygą. Besigrumdama moteris sugebėjo iš savo automobilio išsiveržti.

Tuo metu kitas nepažįstamasis sėdo prie pasvalietės „Audi“ vairo ir jį užvedęs pajudėjo. Tačiau vos už kelių metrų automobilis užgeso ir abu plėšikai pėsčiomis paspruko, jį palikę. Užpultai moteriai į pagalbą atskubėjo pro šalį važiavęs vairuotojas ir iškvietė policiją bei medikus. Netrukus policijos pareigūnai abu įtariamuosius – R. M. ir J. P. sulaikė prie magistralinio kelio „Via Baltica“.

Ikiteisminį tyrimą šioje byloje atliko Pasvalio rajono policijos komisariato tyrėjai, o jiems vadovavo Panevėžio apylinkės prokuratūros prokuroras Mantas Jurkėnas.

Pasak prokuroro M.Jurkėno, šis nusikaltimas sukėlė didelį visuomenės pasipiktinimą. „Vyresnio amžiaus moteris buvo užpulta dieną, judrioje miesto gatvėje. Užpuolimo metu ji ne tik patyrė šoką, tačiau ir buvo sužalota“, – sakė prokuroras. Abu kaltinamieji nuosprendžio laukia būdami suimti.

Byla perduota nagrinėti į Pasvalio rajono apylinkės teismą, penktadienį praneša Generalinė prokuratūra. Už plėšimą LR Baudžiamasis kodeksas numato areštą arba laisvės atėmimą iki 6 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius