Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lavoriškėse sulaikyta 20 tūkst. kontrabanda: BMW vairuotojas dolerius susikišo į kojines

Sekmadienio, sausio 12 d., vakarą Lavoriškių kelio posto muitininkai iš Baltarusijos į Lietuvą grįžusio Lietuvos piliečio bagaže aptiko nuslėptus 20 tūkst. JAV dolerių. Vyriškis teisinosi deklaruoti pinigus pamiršęs.
Bylos įkalčiai
Bylos įkalčiai / MKT nuotr.

Apie 18 val. vakaro automobiliu BMW į Lavoriškių kelio postą iš Baltarusijos atvažiavęs Lietuvos pilietis V. M. muitinės pareigūnams deklaravo nieko draudžiamo nevežantis.

Tačiau patikrinę jo automobilį, bagažinėje buvusiame lagamine muitininkai aptiko grynųjų pinigų kontrabandą – 20 tūkst. JAV dolerių. Pinigai buvo paslėpti tarp drabužių (sukišti į kojines). Vyriškis, vienoje Lietuvos įmonėje dirbantis pardavimų skyriuje, sakė šitaip vežęsis Baltarusijoje atgautą skolą, o deklaruoti dolerius tiesiog pamiršęs.

Tačiau šis užmaršumas jam brangiai kainavo – automobilis ir pinigai sulaikyti, Muitinės kriminalinėje tarnyboje (MKT) dėl kontrabandos pradėtas ikiteisminis tyrimas. Pats V. M. po apklausos buvo paleistas, skyrus kardomąją priemonę – rašytinį pasižadėjimą neišvykti.

Užmaršumas BMW vairuotojui brangiai kainavo – automobilis ir pinigai sulaikyti.

Ikiteisminiam tyrimui vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūra.

Lietuvos muitinė primena, kad kiekvienas asmuo, atvykstantis į Lietuvos Respubliką iš trečiosios šalies (ar išvykstantis iš Lietuvos į trečiąją šalį) ir gabenantis ne mažesnę kaip 10 tūkst. eurų grynųjų pinigų sumą (ar ją atitinkančią sumą kita valiuta), privalo ją deklaruoti muitinės įstaigoje, per kurią jis atvyksta į Lietuvos Respubliką ar išvyksta iš jos. Tokiu atveju asmuo turi pateikti užpildytą ir pasirašytą Grynųjų pinigų deklaravimo formą be atskiro muitinės pareigūno reikalavimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius