-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 10 15 /10:56

Alytaus policijos vadas atskleidžia daugiau detalių apie lazdijiečio egzekuciją: „Labai žiaurus nusikaltimas“

Ikiteisminiame tyrime dėl Lazdijuose šią savaitę padegto žmogaus ir turto prievartavimo šiuo metu įtarimai pareikšti keturiems asmenims. Teisėsauga atskleidžia, kad 4 vaikinų gauja iš anksto planavo nusikaltimą – turėjo virvių, ginklą ir degaus skysčio. Aiškėja ir tai, kad padegtas vyras – pareigūnams puikiai žinomas kontrabandininkas, įsivėlęs ir į vieną rezonansinį įvykį.

„Labai žiaurus ir labai įžūlus nusikaltimas, kai dienos metu įsiveržiama į namą, surištas vaikas ir laukiama, kol grįš šeimininkas“, – per spaudos konferenciją sakė Alytaus apskrities policijos Alvydas Jurgelevičius.

Jis pranešė, kad jau sulaikyti visi 4 nusikaltimu įtariami vaikinai.

Policijos duomenimis, pirmadienį, apie 12 valandą, į gyvenamąjį namą Lazdijuose, Kauno gatvėje, įsiveržė trys kaukėti asmenys.

Jie surišo 36 metų moterį ir 13 metų dukrą, netrukus buvo surištas ir namo grįžęs 1977 metais gimęs vyras.

Nukentėjusiesiems buvo grasinama daiktu, panašiu į pistoletą, reikalaujama pinigų, įtariamieji vėliau vyrą apipylė degiu skysčiu ir padegė.

VIDEO: Komisaras A.Jurgelevičius apie nusikaltimą Lazdijuose: „Labai žiaurus“

Nukentėjusysis buvo pristatytas į ligoninę. Šiuo metu jis gydomas Kauno klinikų reanimacijos skyriuje, o jo būklė įvardijama kaip labai sunki, medikai iki šiol kovoja dėl jo gyvybės.

Moteris ir mergaitė nenukentėjo, iš namų pagrobti du aukso žiedai ir 200 eurų.

Policija pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl turto prievartavimo, ginkluoto plėšimo ir sunkaus sveikatos sutrikdymo, už tai gresia iki 10 metų nelaisvės.

Alytaus apskr. VPK nuotr./Alvydas Jurgelevičius
Alytaus apskr. VPK nuotr./Alvydas Jurgelevičius

„Po šių įvykių buvo įvestas planas „Sulaikymas“, įvestos gausios pareigūnų pajėgos. Apie 17 val. Vilniuje vienas iš įtariamųjų buvo sulaikytas sostinės kriminalistų. 28 metų vyras yra teistas ir policijai žinomas. Jis teistas už plėšimus, sukčiavimus ir viešosios tvarkos pažeidimus“, – pasakojo A.Jurgelevičius ir užsiminė, kad šis vyras laikomas pagrindiniu nusikaltimo organizatoriumi.

Antradienį sulaikyti dar du įtariamieji – 26 ir 22 metų vyrai.

„Tie vyrai irgi teisti už įvairias nusikalstamas veikas, taip pat už sveikatos sutrikdymus, neteisėtą disponavimą narkotikais, viešosios tvarkos pažeidimus“, – kalbėjo Alytaus policijos vadas.

Paskutinis įtariamasis sostinėje sulaikytas trečiadienį. 20-metis anksčiau į teisėsaugos akiratį pakliuvęs nebuvo.

„Jie šį nusikaltimą planavo iš anksto ir buvo pasiruošę visas įmanomas priemones, tiek surišimui, tiek pistoletą, kuris, tiesa, yra orinis. Bet šoko būsenos žmonėms tą sunku atskirti“, – sakė A.Jurgelevičius.

Jis pridūrė, kad nukentėjusysis policijai taip pat gerai žinomas, jis tris kartus teistas dėl kontrabandos.

Kol kas teisėsauga neatskleidžia nusikaltimo motyvų, taip pat ir to, ar įtariamieji pripažįsta savo kaltę ir kas juos siejo su nukentėjusiuoju.

Delfi.lt turimais duomenimis, užpuolimas siejamas su galimomis skolomis. Nukentėjusysis Giedrius Vilčinskas policijai žinomas kaip kontrabandinių cigarečių perpardavinėtojas ir gabentojas. Vyras, dar žinomas Upelinio pravarde, liūdnai išgarsėjo 2015-aisiais, kai vairuodamas jam priklausantį automobilį „Peugeot“, rugpjūčio 27-osios naktį nestojo stabdomas Druskininkų savivaldybės teritorijoje VSAT Lazdijų rinktinės Kriminalinės žvalgybos skyriaus pareigūnų. Pareigūnams persekiojant kontrabandininkus ir panaudojus ginklą, buvo mirtinai sužeistas įtariamųjų mašinoje sėdėjęs 18-metis alytiškis Edgaras Balčius.

G.Vilčinskas buvo teisiamas už tai, kad paliko žmogų mirti, tačiau realios laisvės atėmimo bausmės išvengė, primena „Delfi“.

15min primena, kad mirtiną šūvį paleidęs pasienietis, jo veiksmuose nenustačius jokių pažeidimų, tuomet apskritai nebuvo teisiamas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius