Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lazdijų rajone pasieniečiai pričiupo cigaretes nešusį alytiškį

Lazdijų rajone Kapčiamiesčio pasieniečiams įkliuvo alytiškis, gabenęs 2 tūkst. pakelių baltarusiškų cigarečių. Pasienio ruože su įkalčiais sulaikytam kontrabandininkui gresia bauda iki 6000 eurų.
Sulaikyta cigarečių kontrabanda
Sulaikyta cigarečių kontrabanda / VSAT nuotr.

Antradienį VSAT Varėnos pasienio rinktinės Kapčiamiesčio pasienio užkardos pareigūnai ties Lazdijų rajono savivaldybės Varviškės kaimu, prie pat sienos su Baltarusija, pastebėjo pamiške einantį vyrą su nešuliais. Vietovė, kurioje fiksuotas asmuo, yra pasienio ruože.

Pasieniečiai nešiką sulaikė. Jis neturėjo asmens tapatybę patvirtinančio dokumento, privalomo pasienio ruože. Vyras įvykio aplinkybėms išsiaiškinti ir administraciniam protokolui surašyti buvo pristatytas į Kapčiamiesčio pasienio užkardą. Čia nustatyta, kad sulaikytasis yra 31-erių Alytaus gyventojas.

Patikrinę keturis surištus ir savadarbėmis petnešomis sukabintus ryšulius, pasieniečiai juose aptiko 2 000 pakelių cigarečių „Fest“, pažymėtų baltarusiškais akcizo mokesčio ženklais.

Alytiškiui pradėtos administracinių nusižengimų teisenos. Už akcizais apmokestinamų prekių gabenimą pažeidžiant nustatytą tvarką jam gresia bauda nuo 5200 iki 6000 eurų. Už Pasienio teisinio režimo taisyklių pažeidimą, t. y. buvimą pasienio ruože be dokumentų, pasieniečiai vyrui skyrė įspėjimą.

Kontrabandos gabentojas apklaustas ir paleistas jam įteikus šaukimą atvykti į Kapčiamiesčio pasienio užkardą, kur bus atliekami administracinės teisenos veiksmai. Šiame VSAT padalinyje saugomi ir neteisėtai gabenti rūkalai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius