Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lazdijų rajono miške pasislėpusius kontrabandininkus padėjo atrasti šuo Volfas

Lazdijų rajone pasieniečiai sulaikė keturis vyrus, įtariama, gabenusius 6 tūkst. pakelių kontrabandinių cigarečių. Sprukusius pažeidėjus susekti padėjo vokiečių aviganis Volfas.
Rasta kontrabanda
Rasta kontrabanda / VSAT nuotr.

Penktadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Varėnos rinktinės Kapčiamiesčio užkardos pareigūnai ties Lazdijų rajono Baltosios Ančios kaimu stabdė automobilį „Audi A3“. Vairuotojas ignoravo aiškiai išreikštą uniformuotų pasieniečių reikalavimą sustoti, apsisuko ir padidino greitį. Pasieniečiai jį nusivijo tarnybiniu visureigiu su įjungtais švyturėliais ir garso signalais.

Maždaug už pusantro kilometro ties Sirguliškės kaimu bėglys suprato, jog nuo pasieniečių nepaspruks, paliko kelkraštyje automobilį ir puolė į netoliese esantį mišką.

VSAT nuotr./Rasta kontrabanda
VSAT nuotr./Rasta kontrabanda

Pažeidėjo ieškoti buvo iškviestas pasienietis kinologas su vokiečių aviganiu Volfu. Maždaug už kilometro keturkojis seklys pasivijo tris asmenis. Paaiškėjo, kad pasieniečiams įkliuvo nepilnametis, 20-ies ir 27-erių Lazdijų rajono gyventojai. Pastarasis apklausiamas prisipažino vairavęs „Audi A3“.

Patikrinę likimo valiai paliktą mašiną pasieniečiai jos salone ir bagažinėje rado 6 tūkst. pakelių cigarečių „NZ Gold QS“, „Minsk Capital QS“, „Minsk Super Slims“, „NZ Black Super Slims“, „Queen Super Slims“ ir „NZ Black“ su Baltarusijos akcizo ženklais.

Įvykio aplinkybes besiaiškinę VSAT pareigūnai maždaug už puskilometrio nuo palikto „Audi“ sustabdė įtartiną „Volkswagen Passat“ automobilį. Įtariama, kad jį vairavęs 34-erių Lazdijų rajono gyventojas taip pat susijęs su sulaikytu kontrabandiniu kroviniu.

Dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis VSAT Varėnos rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Sulaikyti Lazdijų rajono gyventojai buvo uždaryti į areštinę. Vėliau jie paleisti skyrus kardomąsias priemones rašytinius pasižadėjimus neišvykti. Cigaretės ir „Audi A3“ saugomi Kapčiamiesčio užkardoje, praneša VSAT.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius