Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lazdynų ligoninė dėl prie lovos pririšto 90-mečio paciento skundų negavo, bet tyrimą pradėjo

Naktį iš antradienio į trečiadienį Lazdynų ligoninėje 90-metis pacientas buvo tramdytas taip, kad policija pradėjo ikiteisminį tyrimą siekiant išsiaiškinti, ar sanitarai neperžengė ribų. Ligoninės atstovai, nors ir negavo nusiskundimų dėl šio atvejo, taip pat pradėjo vidinį tyrimą.
Užfiksuoti sužalojimai
Užfiksuoti sužalojimai / 15min skaitytojo nuotr.

15min jau rašė, kad trečiadienį aplankyti ligoninėje gulinčio senelio atvykę artimieji pamatė jį pririštą prie lovos

„Personalas nesugebėjo atlaisvinti prieš tai užveržtų diržų, tad diržus teko pjauti“, – 15min pasakojo paciento anūkė Julija.

Toje pačioje palatoje gulintis vyras artimiesiems papasakojo esą naktį iš antradienio į trečiadienį sanitaras grasino garbaus amžiaus pacientui „duoti į dantis“, smaugė pagalve, o po to grubiai pririšo prie lovos.

VIDEO: Lazdynų ligoninėje senolis prie lovos pririštas taip stipriai, kad diržus teko pjauti

Ligoninė pradės vidinį tyrimą

Penktadienio rytą į šį atvejį sureagavo Lazdynų ligoninė, jos atstovė Eglė Indriūnaitė sakė, kad administracija negavo jokių nusiskundimų dėl šio incidento.

„Tačiau Jūsų nurodytos incidento aplinkybės kelia mums didelį susirūpinimą, – iškart pridūrė E.Indriūnaitė. – Atsižvelgus į Jūsų pateiktą informaciją, jau pradėtas vidinis įvykio tyrimas.“

Pirminiais ligoninės duomenimis, paciento klinikinės būklės indikacijos leidžia taikyti fiksavimo priemones.

„Tačiau garbaus amžiaus pacientų slauga yra ypatingos jautros klausimas, tad ši situacija bus išsamiai analizuojama ne tik medicininiu, bet ir etiniu aspektu“, – sakė ligoninės atstovė.

Plačiau situacijos pakomentuoti ligoninės atstovė negalėjo, nes taip būtų atskleisti konfidencialūs duomenys apie paciento sveikatą.

Policija jau tiria

Vilniaus apskrities policija 15min informavo, kad pranešimo apie galimą sanitaro smurtą prieš pacientą Lazdynų ligoninėje sulaukta trečiadienio vakarą 18 val. 26 min.

Atvykę pareigūnai įvertino situaciją, apklausė liudytojus ir priėmė sprendimą pradėti ikiteisminį tyrimą dėl fizinio skausmo sukėlimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius