Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 02 02 /13:59

Ledai Vilniuje nunešė Neryje plaukiojantį restoraną: „To seniai buvo galima tikėtis“

Antradienį sostinėje Neries upe plaukiantys ledai nuplukdė ties Vilniaus centrine universaline parduotuve prišvartuotą laivą, kuriame įsikūręs restoranas.

Bendrasis pagalbos centras pranešimą apie incidentą gavo 12.28 val.

Numeriu 112 paskambinęs žmogus pranešė, kad prie Baltojo tilto Neries upėje ledonešis nutraukė baržą, kurią neša upės srovė.

Į įvykio vietą išsiųstos priešgaisrinės gelbėjimo pajėgos, informacija apie įvykį perduota Vilniaus apskrities greitosios medicinos pagalbos stočiai ir Vilniaus apskrities vyriausiajam policijos komisariatui.

Šiuo metu barža yra Žvėryno rajone prie pėsčiųjų tilto. Pranešama, kad laive buvo žmonių, tačiau jie patys sugebėjo pasiekti krantą. Baržą gelbėtojai pritvirtino prie kranto.

Incidento metu barža buvo suniokota, dalis jos elementų lūžo ir nuskendo. Buvo nuplėšti ir abu prie baržos krašto pritvirtinti nameliai. Vieną iš jų, atsidūrusį vandenyje, ugniagesiai gelbėtojai „pagavo“,  o kitas nuplaukė tolyn.

VIDEO: Ledonešio nešama barža – skaitytojo Mato „Time Lapse“ filmuke

Iki šiol panašių incidentų nebuvo

Iki praėjusio rudens šią baržą nuomavęsis verslininkas Aurelijus Kinas 15min pasakojo, kad iki šiol panašių incidentų nėra buvę: „Stichija yra stichija. Su ja reikia susidraugauti. Su ja bendrauti reikia“, – pasakojo verslininkas, teigęs, kad anksčiau jis pasirūpindavo tinkamais laivo įtvirtinimais prieš žiemą, tačiau naujieji savininkai galbūt tokių saugumo priemonių nesiėmė. 

Nepaisant to, kad šiuo metu jis nebesinuomoja šios baržos, jis teigia vykstąs prie upės, kad padėtų ją gelbėti. A.Kinas nesiėmė spėlioti, kokia žala jai galėjo būti padaryta, tačiau teigė, kad žala sunkiai apskaičiuojama pinigine forma, kur kas svarbesni yra žmogiškieji resursai. 

„Tai turėjo kažkada nutikti“

Laivo „Ryga“ kapitonas Leonas Benetis šią situaciją apibūdino taip: „Tai – elementarus nemokšiškumas. Tai nutiko dėl to, kad savininkai tai daro nesurinkę žinių, neklausydami patarimų“.

Tai – elementarus nemokšiškumas.

„Prie to jau seniai buvo einama, ir aš sakiau, kad vieną kartą atsitiks nelaimė ir tik tada visi susigriebs, kas čia atsitiko“, – 15min sakė L.Benetis.

Kapitono teigimu, šios baržos būklė yra apverktina. „Pagal visas taisykles reikėjo atlikti baržos techninę apžiūrą. Reikėjo ją iškelti ant kranto remontuoti. Tačiau Vilniuje tam net nėra sukurtos infrastruktūros“, – teigė kapitonas.

Jis sakė, kad realiausia galimybė buvo plukdyti baržą į Kauną ir ten atlikti apžiūrą, tačiau vien nugabenimas atsieitų apie 30 tūkst. eurų. Jis teigė, kad baržos nuomotojai buvo ne kartą perspėti, bausti, tačiau tai nieko nepakeitė.

Paklaustas, kodėl iki šiol nenutiko tokia nelaimė, kapitonas sakė, kad tiesiog nebuvo tokio potvynio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius