-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lenkijoje vėl įkliuvo lietuviai – šįkart su rekordiniu kiekiu hašišo

Lenkijos sienos apsaugos tarnybos pareigūnai sulaikė rekordinį kiekį hašišo. Kaip paaiškėjo, arti ketvirčio tonos šios narkotinės medžiagos per kaimyninę šalį gabeno du Lietuvos piliečiai.
Lietuvių vairuotame vilkike rastas rekordinis kiekis hašišo
Lietuvių vairuotame vilkike rastas rekordinis kiekis hašišo / Nadbużański OSG nuotr.

Pasieniečiai kartu su prokuratūros atstovais sulaikė rekordinį kiekį hašišo – 244,5 kg, kurio vertė juodojoje rinkoje siekia daugiau nei 12 mln. zlotų (per 2,6 mln. eurų), antradienį skelbia Lenkijos sienos apsaugos tarnyba.

Narkotikai buvo paslėpti sunkvežimio priekaboje, pats automobilis patikrai sustabdytas Zbučino apylinkėse, Sedlcų apskrityje. Kartu su pareigūnais dirbo tarnybinis šuo, apmokytas ieškoti narkotikų.

Pareigūnai tvirtina turėję duomenų, kad vilkike, važiuojančiame iš vienos Vakarų Europos šalies, gali būti gabenamas nemažas kiekis narkotikų.

Nadbużański OSG nuotr./Lietuvių vairuotame vilkike rastas rekordinis kiekis hašišo
Nadbużański OSG nuotr./Lietuvių vairuotame vilkike rastas rekordinis kiekis hašišo

Kaip teigiama pranešime, priekaboje aptikta 14 sportinių krepšių, kuriuose sudėti ovalios formos paketai su kažkokia medžiaga. Sienos apsaugos tarnybos Kriminalistikos laboratorijoje Varšuvoje atliktas tyrimas parodė, kad tai aukštos kokybės hašišas.

Dėl narkotikų kontrabandos sulaikyti du vyrai, abu jie Lietuvos piliečiai, važiavę šiuo automobiliu. Jiems pareikšti įtarimai dėl priklausymo organizuotai nusikalstamai grupuotei ir ketinimų per Lenkiją į Baltarusiją pergabenti didelį kiekį hašišo. Abu lietuviai sulaikyti, už padarytus nusikaltimus jiems gali grėsti nuo trejų iki 15 metų laisvės atėmimo.

Kaip rašo tvp.info, įtariama, kad lietuviai priklauso Rusijoje veikiančiai nusikalstamai grupuotei ir jų gabenti narkotikai buvo skirti būtent Rusijos rinkai. Šioje šalyje, portalo teigimu, hašišas itin populiarus, ypač Maskvoje ir Sankt Peterburge.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius