Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Po avarijos Lentvaryje girtas šiukšliavežio vairuotojas įpūtė 3,25 prom.

Ketvirtadienį Trakų policijos pareigūnai persekiojo ir sučiupo iš eismo įvykio vietos pasišalinusį vilkiko vairuotoją. Prie sunkiasvorės transporto priemonės vairo vyras sėdo būdamas visiškais girtas – jam nustatytas itin sunkus 3,25 prom. girtumas.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / Vilniaus apskrities VPK nuotr.

Kaip 15min informuoja Vilniaus apskrities policija, ketvirtadienį, 10 val. 30 min., Trakų policijos pareigūnai gavo pranešimą, kad Lentvaryje šiukšliavežio vairuotojas prasilenkdamas kliudė kito vilkiko veidrodėlį ir iš įvykio vietos pasišalino.

Pareigūnai nedelsdami nuvyko į įvykio vietą ‒ kelkraštyje pastebėjo šiukšliavežį, kuriame sėdėjo jo vairuotojas. Pareigūnai, dar nepradėję bendrauti su vairuotoju, iškart suprato, kad jis neblaivus. Alkoholio matuokliu nustatytas net 3,25 promilės girtumas. Visiškai girtas vairuotojas pristatytas ir į gydymo įstaigą kraujo mėginiui paimti.

Vilniaus apskrities VPK nuotr./Įvykio vietoje
Vilniaus apskrities VPK nuotr./Įvykio vietoje

Trakų rajono policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas, 49-erių metų amžiaus Vilniaus rajono gyventojui pareikšti įtarimai dėl kelių transporto eismo saugumo ar transporto priemonių eksploatavimo taisyklių pažeidimo (Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 281 str. 7 d.).

Birželio 20 d. Trakuose Rusijos piliečio nesuvaldytas vilkikas kliudė ir išvartė remontuojamo kelio atitvarus, važiavo kelkraščiu, apgadino vilkiko degalų baką, iš kurio į aplinką pasipylė dyzelinas. Tuomet vairuotojui buvo nustatytas 2,28 promilės girtumas. Ši byla artimiausiu metu bus perduota į teismą.

Lietuvos Respublikos baudžiamasis kodeksas už kelių transporto priemonės vairavimą apsvaigus nuo alkoholio, kai kraujyje buvo daugiau negu 1,5 promilės alkoholio, numato baudą arba areštą, arba laisvės atėmimą iki vienų metų.

Vilniaus apskrities VPK nuotr./Įvykio vietoje
Vilniaus apskrities VPK nuotr./Įvykio vietoje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius