Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

LGBT žmones naikinti siūliusiam šiauliečiui teismas skyrė laisvės apribojimą

Šiaulių apylinkės teismas šią savaitę kaltu dėl neapykantos skatinimo prieš homoseksualius asmenis pripažino 57-erių vietos gyventoją ir skyrė jam pusės metų laisvės apribojimo bausmę, vyras taip pat turės įsidarbinti arba užsiregistruoti Užimtumo tarnyboje.
„Baltic Pride“ 2019
„Baltic Pride“ 2019 / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Pasak Šiaulių apygardos prokuratūros, neapykantą kurstantį komentarą vyras feisbuke parašė po 2019 metais Lietuvoje vykusių „Baltic Pride“ festivalio eitynių.

Ikiteisminio tyrimo metu specialistas, atlikęs paskirtą užduotį, konstatavo, kad nuteistasis parašė komentarą, kuriame išreiškė poziciją, kad homoseksualius asmenis, dalyvaujančius eitynėse, reikėtų naikinti ir tokie veiksmai nebūtų pakankami. Pasak specialisto, komentaras yra niekinantis homoseksualius asmenis ir propaguojantis smurto idėją, nukreiptą prieš LGBT žmones.

Teismas nustatė, kad socialiniame tinkle „Facebook“ iš minėtų eitynių paviešinto vaizdo įrašo komentarų skiltyje skelbti komentarai viešai niekino bei skatino neapykantą prieš homoseksualius asmenis dėl jų seksualinės orientacijos. Vieną tokių parašė ir nuteistas šiaulietis, kuris esą buvo piktas homoseksualių žmonių atžvilgiu.

Dar vienas neapykantą kurstantį komentarą parašęs vyras – 37-erių Radviliškio gyventojas – nuo baudžiamosios atsakomybės buvo atleistas pagal laidavimą.

Anot prokuratūros, jis savo kaltę pripažino ir nuoširdžiai gailėjosi parašęs komentarą, kuriuo viešai kurstė smurtauti ir fiziškai susidoroti su homoseksualiais asmenimis, juos niekino.

Abu šie ikiteisminiai tyrimai buvo atskirti iš pagrindinės baudžiamosios bylos, kurioje tiriami dar devynių asmenų padaryti tokie patys nusikaltimai.

„Asmuo, rašydamas komentarus virtualioje erdvėje, turėtų nepamiršti, kad jo išsakytas mintis mato visi. Jei bendravimo kultūra egzistuoja realiame gyvenime, jos paisyti reikėtų ir virtualiame“, – pabrėžė tyrimui vadovavęs prokuroras Saulius Kulikauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius