Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 11 24 /16:50

Lietuvą sukaustė plikledis: per pusdienį užfiksuota beveik 200 eismo įvykių

Vakarų ir vidurio Lietuvoje eismo sąlygas sunkina lijundra, slidūs valstybinės reikšmės kelių ruožai yra barstomi. Šeštadienio rytą šalies vairuotojus sukaustė plikledis, kai kurie jų negalėjo išvažiuoti net iš savo garažų. Policijos departamento duomenimis, nuo 6.45 iki 15 valandos užfiksuoti 188 eismo įvykiai.
Slidaus kelio sustingdytas Vilniaus Laisvės prospektas
Slidus kelias/ Asociatyvi nuotr. / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, dieną daug kur krituliai, lijundra, plikledis, vietomis rūkas. Pietryčių Lietuvoje dėl buvusio ar besitęsiančio snygio keliai padengti plonu sniego sluoksniu, slidūs.

„Vairuotojų, vykstančių šiais keliais, prašome rinktis saugų, o ne maksimaliai leistiną greitį, kelyje nedaryti staigių manevrų“, – ragina Lietuvos automobilių kelių direkcija.

Lietuvos automobilių kelių direkcijos nuotr./Informacija apie slidaus kelio ruožus
Lietuvos automobilių kelių direkcijos nuotr./Informacija apie slidaus kelio ruožus

„Daugiau nei valandą važiavau automagistrale Vilnius–Kaunas. 9 mašinos griovy ir lygiai 0 barstytuvų“, – apie 11 val. ryto pranešė vienas vairuotojas.

Štai Tauragėje, kaip praneša skaitytojai, šeštadienio rytą net nebuvo įmanoma išvažiuoti iš garažų – kiemas padengtas plikledžiu.

„Mašiną tiesiog neša į šoną, neįmanoma važiuot“, – teigė skaitytojas.

Policijos departamento duomenimis, lapkričio 24 d. nuo 6 val. 45 min. iki 10 val. 25 min. dėl slidžios kelio dangos Lietuvoje yra užregistruoti 83 techniniai eismo įvykiai taip pat užregistruota 12 eismo įvykių, per kuriuos, pagal pirminę gautą informaciją, nukentėjo žmonės.

Slidžios dangos pasekmių neišvengė ir Širvintose įsikūrusi, viena iš internetinės maisto prekybos lyderių Lietuvoje ir Latvijoje riesutaijums.lt įmonė. Dėl slidžios kelio dangos į jos pastatą įvažiavo kliento automobilis, – praneša „Krašto naujienos“.

„Krašto naujienų“ nuotr./Dėl slidžios kelio dangos kliento automobilis taranavo parduotuvės sieną
„Krašto naujienų“ nuotr./Dėl slidžios kelio dangos kliento automobilis taranavo parduotuvės sieną

„Riešutai Jums“ direktorius Rytis Gureckas „Krašto naujienoms“ teigė, kad apgailestauja dėl to, jog apgadintas tik šią vasarą apšiltintas ir suremontuotas pastatas. Tačiau čia pat pasidžiaugė, kad nėra nukentėjusių žmonių.

„Krašto naujienų“ nuotr./Dėl slidžios kelio dangos kliento automobilis taranavo parduotuvės sieną
„Krašto naujienų“ nuotr./Dėl slidžios kelio dangos kliento automobilis taranavo parduotuvės sieną

Apie ypatingą pavojų, tykantį magistraliniame kelyje A4, vedančiame iš Vilniaus per Druskininkus iki Gardino, pranešė viena 15min skaitytoja.

„Trūko akimirkos iki didelės nelaimės – vos nesusidūrėme su priešpriešais važiavusiu automobiliu. Taip, kelias labai slidus. Bet didžiausia problema tame, kad jis pabarstytas ne visur, o tai vairuotojus stipriai klaidina. Važiuojant iš Vilniaus A4 keliu, jis pabarstytas ir neslidus, tačiau apie 10 km ilgio atkarpoje iki Paluknio jis visiškai nebarstytas ir labai slidu. Toliau pavažiavus vėl viskas gerai.

Vairuotojai pripratę važiuoti neslidžiu keliu, važiuoja įprastu greičiu ir toje atkarpoje, sukeldami didelę grėsmę visiems eismo dalyviams. Kaip galima viename kelyje druska/smėliu pabarstyti tik tam tikras atkarpas?“, – klausimą iškėlė susirūpinusi vairuotoja Jurgita.

TAIP PAT SKAITYKITE: 3 dalykai, kuriuos reikia žinoti žiemą išvažiuojant į slidžias gatves

Papildyta 11.50 val. VĮ „Kelių priežiūros“ Eismo informacijos centro duomenimis, nuo 6 val. ryto fiksuota apie 40 gyventojų pranešimų apie slidžius kelius.

„Labai daug pranešimų sulaukėme dėl slidžių kelių. Daugiausiai – dėl kelio Vilnius–Kaunas atkarpos. Slidžiausia danga buvo nuo 10-to iki 70-to kilometro. Ties Kaišiadoriais ir Elektrėnais. Buvo sugedusi technika iki 7 val ryto. Dabar jau kelias nuvalytas, problema išsisprendė“, – 15min informavo centro atstovas.

Papildyta 12.05 val. Vidurdienio duomenimis, kaip praneša Policijos departamentas, techninių įvykių registruota jau 109.

Papildyta 12.16 val. Ledo arena šeštadienio rytą virto ir Kauno gatvės. Kaip informuoja Kauno apskrities policija, naktį iš penktadienio į šeštadienį, nuo 23 val. iki 7.42 val. eismo įvykių nebuvo. O štai nuo 7.42 val. iki vidurdienio gauti net 42 pranešimai apie techninius eismo įvykius. Didžioji dalis jų įvyko dėl slidžios kelio dangos.

Dar viena avarija fiksuota Lentvaryje – dėl plikledžio moteris įvažiavo į medį. Vairuotoja negalėjo išlipti iš automobilio.

Pranešta, kad automagistralėje Vilnius–Kaunas dėl slidaus kelio susidūrė du automobiliai. Kaip informuoja Kauno apskrities policija, apie 08.20 val. A1 kelyje, Vilnius–Kaunas–Klaipėda, važiuojant Vilniaus kryptimi, Kaišiadorių rajono ribose, esant slidžiai kelio dangai, „Peugeot 107“ slysdamas sukosi ratu ir susidūrė su ta pačia kryptimi iš paskos antra eismo juosta važiavusiu automobiliu „Hyundai i30“.

Avarijos metu sužalotos 3 moterys. Viena jų paguldyta į ligoninę. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Dar viena avarija fiksuota Lentvaryje – dėl plikledžio moteris įvažiavo į medį. Vairuotoja negalėjo išlipti iš automobilio, tad prireikė ugniagesių gelbėtojų pagalbos.

VIDEO: Avarija Lentvaryje

„Šiame kelyje po to įvyko dar keli automobilių susidūrimai. Žmonės stabdė visus automobilius ir prašė, kuo lėčiau pravažiuoti atkarpą, nes kelias buvo labai slidus“, – pranešė apie avariją Lentvaryje informavęs skaitytojas Ernestas.

Papildyta 16.35 val. Kaip praneša Policijos departamentas, 15 val. duomenimis, keliuose vis dar buvo slidu, registruoti 188 techniniai eismo įvykiai, 19 įskaitinių eismo įvykių, kuriuose nukentėjo bent vienas žmogus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius