Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Lietuvoje be teisių prašmatnius automobilius vairavusius baltarusius gelbėjo žmonos

Vilniaus policija šeštadienio naktį ir rytą vėl rengė tradicinius reidus. Didžiausių „nuotykių“ su mūsų šalies teisėsaugininkais šįkart patyrė užsieniečiai. Dar viena reido „pažiba“ tapo Lietuvos romas, jau 16 kartų baustas už važinėjimą be vairuotojo pažymėjimo.
Rugsėjo 3-osios naktinis Vilniaus policijos reidas
„Scion“ automobilis ir per reidą sulaikytas jo vairuotojas baltarusis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Ryškiai raudoną tiuninguotą „Scion“ automobilį pareigūnai sustabdė sostinės Naujamiesčio rajono Švitrigailos gatvėje. Paaiškėjo, kad jį vairuoja Baltarusijos pilietis, kuris teisinosi pažymėjimą palikęs namuose Minske. Užsienietį išgelbėjo tai, kad teisę vairuoti įrodantį dokumentą turėjo kartu su pažeidėju keliavusi moteris.

Vis dėlto baltarusio bėdos tuo nesibaigė: jam teks atvykti į teismą Vilniuje ir įrodyti, kad jis apskritai turi teisę vairuoti – antraip už šiurkštų KET pažeidimą jam bus skirta kelių šimtų eurų bauda.

Vairuotojo pažymėjimą palikęs Baltarusijoje teisinosi ir prie BMW X5 vairo sulaikytas vyras. Jį keblioje naktinėje situacijoje taip pat išgelbėjo vairuoti mokanti ir teisėtai galinti žmona.

VIDEO: Rugsėjo 3-osios naktinis Vilniaus policijos reidas

Toje pačioje Naujamiesčio gatvėje reido metu buvo sustabdytas ir BMW vairavęs 26 metų vaikinas. Paaiškėjo, kad tai Vilniaus tabore gyvenantis romas, iki šiol piktybiškai važinėjantis be vairuotojo pažymėjimo (dėl šio pažeidimo įkliūnantis jau 17-tą kartą).

Patikrinimų metu įkliuvo iš viso 4 neblaivūs vairuotojai. Visiems jiems buvo nustatytas lengvas (iki 1,5 promilės) girtumo laipsnis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius