-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos pareigūnai sulaikė ką tik Vokietijoje pagrobtą naujutėlį „Peugeot“

Kalvarijos pasieniečiai per vieną naktį sulaikė du, įtariama, Vokietijoje pavogtus automobilius.
Vogtas automobilis
Vogtas automobilis „Peugeot 3008“ / VSAT nuotr.

Kalvarijos užkardos pasieniečiai pasienyje su Lenkija sulaikė du, įtariama, Vokietijoje pavogtus automobilius. Naujutėlaitį „Peugeot 3008“ vairavo Rusijos pilietis, o „BMW 560 L“ buvo gabenamas automobilvežiu.

Penktadienio naktį VSAT Varėnos rinktinės Kalvarijos užkardos pasieniečiai kelyje Suvalkai–Marijampolė ties Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimu pasirinktiniam patikrinimui sustabdė visureigį „Peugeot 3008“ vokiškais numeriais. Jis ką tik buvo įvažiavęs iš Lenkijos.

Automobilį vairavo 43 metų Rusijos pilietis. Visureigio dokumentų jis neturėjo, VSAT pareigūnams užsienietis pateikė tik nuomos kompanijos išduotą sąskaitą faktūrą. Užsieniečio aiškinimai apie kelionės tikslą ir pasirinktas kelionės maršrutas pasieniečiams pasirodė neįtikinami. Kalvarijos užkardos pareigūnai per Lietuvos ir Lenkijos pasienio, muitinės ir policijos tarnybų bendradarbiavimo centrą Budziske, kuris veikia prie Lietuvos ir Lenkijos sienos, kreipėsi į Vokietijos policijos pareigūnus. Šie informavo, kad ką tik buvo gautas pranešimas iš automobilių nuomos kompanijos apie ieškomą visureigį. Tada tapo galutinai aišku, kad Kalvarijos pasieniečiai sulaikė ką tik pavogtą 2017 m. laidos „Peugeot 3008“.

VSAT Varėnos rinktinėje dėl nusikalstamu būdu gauto turto įsigijimo ar realizavimo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Po apklausos vairuotojas paleistas. „Peugeot“ saugomas Kalvarijos užkardoje.

Po keturių valandų ties tuo pačiu Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimu, kelyje Suvalkai–Marijampolė, Kalvarijos užkardos pasieniečiai patikrinti sustabdė ką tik iš Lenkijos įvažiavusį automobilvežį „Scania“ su priekaba.

VSAT nuotr./Vogtas automobilis ant automobilvežio priekabos
VSAT nuotr./Vogtas automobilis ant automobilvežio priekabos

Automobilvežį, pažymėtą lietuviškais numeriais, vairavo 54 metų Marijampolės rajono gyventojas. Jis VSAT pareigūnams pateikė tvarkingus asmens bei transporto priemonės dokumentus. Kalvarijos užkardos pareigūnai patikrino automobilvežiu gabenamas aštuonias naudotas įvairių markių mašinas. Pasieniečiai nustatė, kad 2010 m. laidos BMW buvo pavogtas Vokietijoje ir šios šalies teisėsaugos ieškotas nuo šių metų liepos mėnesio.

Ir šiuo atveju pradėtas ikiteisminis tyrimas. BMW saugomas Kalvarijos užkardoje. Po apklausos vairuotojui leista tęsti kelionę.

Iš viso šiemet pasieniečiai sulaikė 89, įtariama, įvairiose valstybėse pavogtus automobilius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius