-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Lietuvos pasieniečiams įkliuvo gruzinas, kurio svajonių šalis yra Lenkija

Druskininkų pasieniečiai parodė duris aštuoniems vizų neturėjusiems gruzinams ir armėnei. Lietuvos pasieniečiams įkliuvo ir gruzinas, 15 kartų bandęs patekti į Lenkiją.
Raigardo kontrolės punktas
Raigardo kontrolės punktas / VSAT nuotr.

Druskininkų pasieniečiai neleido į Lietuvą įvažiuoti aštuoniems Gruzijos piliečiams ir vienai armėnei, kurie neturėjo vizų. Vienas iš šių gruzinų net 15 kartų taip bandė patekti į Lenkiją.

Sekmadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Varėnos rinktinės Druskininkų užkardos pasieniečiai Raigardo kontrolės punkte tikrino maršrutiniu autobusu Gardinas – Druskininkai į Lietuvą vykusių keleivių dokumentus. Paaiškėjo, kad viena Armėnijos ir aštuoni Gruzijos piliečiai bandė į šalį patekti neturėdami Šengeno vizų. Armėnei – 62-eji.

Suaugusiems gruzinams – nuo 19-os iki 57-erių, tarp jų buvo trys moterys. Kartu vyko ir gruzinas paauglys.

Druskininkų pasieniečiai šiuos užsieniečius išlaipino iš autobuso ir apklausė tarnybinėse Raigardo punkto patalpose. Paaiškėjo, kad vienas Gruzijos pilietis taip be vizos net 15 kartų bandė įvažiuoti į Lenkiją, bet vis būdavo neįleidžiamas šios šalies pasieniečių. Ir kiti Raigarde išlaipinti gruzinai į Lenkiją nesėkmingai bandė patekti po kelis kartus.

Druskininkų užkardos pareigūnai atliko visus tokiais atvejais būtinus formalumus dėl asmenų neįleidimo į šalį. Tą pačią dieną gruzinai ir armėnė buvo įsodinti į maršrutinį autobusą Druskininkai – Gardinas ir grąžinti į Baltarusiją.

Iš viso šiemet pasieniečiai neleido į Lietuvą įvažiuoti 2 845 užsieniečiams, pasakojama VSAT Viešųjų ryšių skyriaus viršininko Giedriaus Mišučio pirmadienį paviešintame pranešime.

Dažniausia to priežastis – vizos neturėjimas, dėl kurio Šengeno erdvės durys užsivėrė 1 160 asmenų. Kitos dažnai pasitaikančios priežastys buvo patikslinančių duomenų nepateikimas, negaliojantys kelionės dokumentai, lėšų pragyvenimui neturėjimas, vykimas su netvarkingais transporto priemonės dokumentais ar jų neturėjimas.

Iš visų neįleistųjų pagal pilietybes daugiausiai buvo Rusijos (1 338) ir Baltarusijos (1 113) piliečių. Taip pat VSAT pareigūnai neįsileido 130 Gruzijos, 55 Ukrainos, 43 Armėnijos ir dar 26 valstybių piliečių bei 7 asmenų be pilietybės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius