Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 02 13 /12:28

Lietuvos policija pagerino rekordą: sulaikė Rusijai skirtą 20 mln. eurų hašišo kontrabandą

Policija praneša, kad specialios ir slaptos operacijos metu sulaikytas rekordinis Lietuvos istorijoje kiekis narkotinių medžiagų, kurias kontrabandos būdu buvo ketinama gabenti per Lietuvos Respublikos teritoriją į Rusijos Federaciją.
Rekordinės kvaišalų kontrabandos sulaikymas
Linas Pervanas / 15min ir policijos nuotr.

Apie šią plataus masto Lietuvos kriminalinės policijos biuro atliktą operaciją pasakojo generalinis komisaras Linas Pernavas. Anot jo, sulaikyta 1,5 tonos hašišo.

„Didmeninėje rinkoje jie buvo įsigyti ne mažiau nei už 1,5 mln. Eur, o mažmeninėje rinkoje narkotikų vertė ne mažiau nei 20 mln. Eur, – tvirtino L.Pernavas. – O kalbant apie Rusiją, dar iš kelių kartų sumą reiktų padauginti.“

VIDEO: Unikali vaizdo medžiaga: kriminalistai atranda rekordinį kiekį narkotikų

Kaip pasakojo L.Pernavas, pavyko nustatyti tarptautinį tinklą, kuris užsiėmė narkotinių medžiagų gabenimu iš Maroko į Rusijos Federaciją, o Lietuva pasirinkta kaip tranzitinė valstybė.

„Surinkti duomenys apie vykdymą ir organizatorius, sulaikyti 3 asmenys, 2 Lietuvos piliečiai ir vienas baltarusis“, – pasakojo jis.

Anot jo, abu lietuviai teisėsaugai puikiai žinomi ir siejami su organizuotu nusikalstamumu. Vienas įtariamųjų – didelės logistinės bendrovės vadovas.

Visi trys – pusamžiai vyrai, jiems skirtas suėmimas ir pareikšti įtarimai dėl neteisėto disponavimo labai dideliu narkotinių medžiagų kiekiu, dėl šių medžiagų kontrabandos organizavimo ir vykdymo organizuotoje grupėje. Įtariamųjų ratas gali plėstis.

„Jis ilgą laiką dirbo logistinėje kompanijoje, ji, kaip manome, buvo priedanga gabenimui iš Ispanijos, Šiaurės Afrikos, – sakė L.Pernavas. – Tai yra viena iš didesnių įmonių, o jis yra tos įmonės vadovas.“

Pats hašišas buvo gabenamas pasinaudojus vilkike įrengtoje slėptuve. Vilkike buvo mineralinio vandens krovinys, o dugne įrengta slėptuvė, kur paslėptas hašišas. Kratų metu rastos dar kelios puspriekabės su narkotikais, paimti telefonai, ryšio blokavimo priemonės.

VIDEO: Lietuvos policija viršijo rekordą: sulaikė Rusijai skirtą 20 mln. eurų vertės hašišo kontrabandą

„Kalbant apie hašišą, tai nėra ta narkotinė medžiaga, kuri yra populiari Lietuvoje. Mūsų šalis yra tik tranzitinė valstybė, o gabenama dažniausiai į tokius miestus kaip Maskva ir Sank Peterburgas“, – sakė generalinis policijos komisaras Linas Pernavas.

Lietuvos Respublikos baudžiamasis kodeksas už neteisėtą disponavimą labai dideliu kiekiu narkotinių ar psichotropinių medžiagų numato laisvės atėmimo bausmę nuo 10 iki 15 metų (LR BK 260 str. 3 d.), už narkotinių ar psichotropinių medžiagų kontrabandą numatoma nuo 3 iki 10 metų laisvės atėmimo bausmė (LR BK 199 str. 4 d.).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius