Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos profesinės sąjungos vadovui už meistro apšaudymą gresia piniginė bauda

Kaune įsikūrusiai Lietuvos profesinei sąjungai „Sandrauga“ vadovaujantis Kęstutis Juknis vasarį įsivėlė į keistą istoriją, užsibaigusią policijos įsikišimu. Namo fasado šiltinimo darbus jam atlikęs meistras Marius Čeplauskas apkaltino vyrą dalies pinigų nesumokėjimu bei apšaudymu iš ginklo. Vis dėlto, teisėsauga atsisakė dėl šio įvykio pradėti ikiteisminį tyrimą. K.Jukniui gresia tik bauda.
Kęstutis Juknis
Kęstutis Juknis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Tarp „Sandraugos“ vadovo ir meistro M.Čeplausko įsižiebusį konfliktą 15min aprašė vasario 11-ąją. Į redakciją besikreipęs M.Čeplauskas tikino, kad pernai K.Jukniui atliko jo privataus namo, esančio Kauno Marvelės gatvėje, fasado šiltinimo darbus, tačiau užsakovas liko už juos skolingas. Vasario 8 dienos vakarą meistras nuvyko prie „Sandraugos“ vadovo namų ir pareikalavo atiduoti skolą, tačiau K.Juknis į tai atsakė šūviais iš ginklo.

„Visa tai vyko mano šeimos akivaizdoje. Ji buvo šokiruota, ypač mažametis sūnus. Spėjau dalį incidento užfiksuoti telefonu. Paviešinkit šį „dirbančiųjų gynėjo“ atsiskaitymo su darbininkais būdą“, – 15min tuomet pasakojo M.Čeplauskas.

15min vasarį pakalbintas K.Juknis teigė, jog visa ši istorija – tarsi kriminalinė komedija. Vyras prisipažino šaudęs, tačiau tai daręs iš žaislinio šautuvo – šratasvydžio. Su M.Čeplausku, kurį jis pavadino persekiojančiu turto reketininku, „Sandraugos“ vadovas teigė atsiskaitęs jau seniai.

Po šio incidento abu vyrai kreipėsi į policiją. Praėjus beveik mėnesiui paaiškėjo, kad ikiteisminiai tyrimai abiejų asmenų atžvilgiu yra nutraukti – gresia tik administracinė atsakomybė.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Kęstutis Juknis
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Kęstutis Juknis

Kaip kovo 5 dieną informavo Kauno apskrities policija, vasario 8 dieną, gavus 1990 metais gimusio vyro (M.Čeplausko – aut. past.) pareiškimą, kad jam Kauno Marvelės gatvėje pareikalavus pinigų už galimai atliktus darbus, 1959 metais gimęs asmuo (K.Juknis – aut. past.), pas kurį buvo atlikti darbai, iššaudamas į orą iš legaliai laikomo šratasvydžio „Airsoft“ (žaidimuose naudojamas pistoletas), pareikalavo palikti jo namų teritoriją.

Dėl šio konflikto buvo pradėtas aplinkybių patikslinimas, o vasario 19 dieną Kauno apskrities VPK Kauno miesto Centro policijos komisariate priimtas nutarimas atsisakyti pradėti ikiteisminį tyrimą dėl grasinimo nužudyti žmogų ar sunkiai sutrikdyti jo sveikatą bei viešosios tvarkos trikdymo. Šis nutarimas vasario 23 dieną buvo patvirtintas Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūros IV skyriaus prokurorų.

Dėl šio įvykio buvo pradėta administracinio nusižengimo teisenos byla (dėl neteisėto šaudymo iš ginklo). Už tai K.Jukniui gresia bauda iki 150 eurų.

Taip pat informaciją apie galimai atliktus fasado šiltinimo darbus pareigūnai vasario 20 dieną perdavė Valstybinei darbo inspekcijai. Atsižvelgiant į tai, kad konflikto vietoje buvo ir mažametis, informacija apie tai buvo pateikta ir Kauno miesto savivaldybės Vaiko teisių apsaugos skyriui.

Dėl vasario 9 dieną gauto 1959 metais gimusio vyro (K.Juknio – aut. past.) pareiškimo vasario 20 dieną buvo priimtas nutarimas atsisakyti pradėti ikiteisminį tyrimą dėl grasinimo nužudyti žmogų ar sunkiai sutrikdyti jo sveikatą, kuris buvo patvirtintas Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūros III skyriaus prokurorų. Dėl to taip pat pradėta administracinio nusižengimo teisenos byla 1990 metais gimusio vyro (M.Čeplausko - aut. past.) atžvilgiu. Šiuo metu tyrimas atliekamas. Už tai gresia bauda iki 750 eurų.

Kovo 5 dieną Kauno apskrities VPK Imuniteto valdyboje gautas M.Čeplausko skundas dėl Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūno veiksmų pareiškimo iš jo priėmimo metu, kai jis vasario 8 dieną kreipėsi į Kauno apskrities VPK Kriminalinės policijos nusikalstamų veikų registravimo skyrių su pageidavimu parašyti pareiškimą dėl incidento Kauno Marvelės gatvėje.

Pagal gautą informaciją Kauno apskrities VPK Imuniteto valdybos Vidaus tyrimų skyriuje atliekamas aplinkybių patikslinimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius