Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Liftas Vilniuje strigo tarp 11 ir 12 aukštų: kūdikį bei dar 4 žmones vadavo ugniagesiai

Per tris paras gaisruose buvo traumuoti trys žmonės, skelbia Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas prie Vidaus reikalų ministerijos.
Liftas
Asociatyvi iliustracija / 123rf.com nuotr.

Per praėjusias 3 paras šalies ugniagesiai gelbėtojai vyko gesinti 61 gaisrą ir atliko 97 gelbėjimo darbus. Gaisrų metu 3 žmonės buvo traumuoti.

Penktadienį, 17.41 val. gaisras kilo Kaune, H. ir O. Minkovskių gatvėje esančiame autoservise. Buitinėse patalpose degė pakabinamas šviestuvas, aprūko patalpos, o dėl galimo apsinuodijimo smalkėmis į ligoninę buvo išvežtas serviso darbuotojas.

Šeštadienį, 12.42 val., buvo gautas pranešimas, kad dega gyvenamasis namas, Klaipėdos rajone, Dovilų seniūnijoje, Kaspariškių kaime, Minijos gatvėje, o žmonės išeina į lauką. Atvykus ugniagesiams, namas degė atvira liepsna. Gaisro metu apdegė medinės stogo konstrukcijos, vidaus apdaila, namų apyvokos daiktai. Į ligoninę išvežtas namo gyventojas, kuris, bandydamas užgesinti įsiplieskusį gaisrą, apdegė.

Tos pačios dienos popietę, 15.18 val. buvo pranešta apie gaisrą daugiabučiame gyvenamajame name, Tauragės rajone, Pramonės gatvėje. Atvykus ugniagesiams, buto patalpos buvo uždūmintos. Ugniagesiai į butą įėję su kvėpavimo organų apsaugos priemonėmis, jame surado ir į lauką išnešė moterį, kuri dėl galimo apsinuodijimo dūmais išgabenta į ligoninę. Gaisro metu virtuvėje apdegė medinė sienos apdaila, aprūko visas butas.

Šeštadienio rytą, 9.57 val. ugniagesiai skubėjo gesinti gaisro Pakruojo rajone, Linkuvos miestelyje, Miško gatvėje. Atvykus ugniagesiams, mikroautobusas „Fiat Ducato“, stovintis prie ūkinio pastato, degė atvira liepsna, o nuo jo liepsnos apėmė ir ūkinį pastatą. Gaisro metu sudegė visos degiosios mikroautobuso dalys, termiškai paveiktas kėbulas, išdegė ir nuardyta 20 kv. m ūkinio pastato stogo konstrukcijų, apdegė ir apgadintos pastate sandėliuotos prekybinės palapinės, dviračiai.

Tos pačios dienos vakare, 17.51 val., buvo gautas pranešimas, kad Kretingos rajone, Darbėnų seniūnijoje, Grūšlaukės kaime, Peldžių gatvėje bažnyčios rūsyje pašaliniai asmenys užkūrė laužą ir pasišalino. Degantį laužą užgesino bažnyčios zakristijonas. Gaisro metu apgadintas tualetas, aprūko rūsio patalpa. Įvykis tiriamas.

Sekmadienio naktį, 2.08 val., Kaišiadorių rajone, Žiežmarių apylinkės seniūnijoje, Stasiūnų kaime, Kiemelių gatvėje ūkiniame pastate įsiplieskė gaisras, degė elektros paskirstymo dėžutė. Laimė, patalpose buvo įrengti dūmų detektoriai, kurie suveikė ir jų garsinis signalas pažadino pastate miegojusį vyrą. Iki atvykstant ugniagesiams, vyras atjungė elektrą ir užgesino degančius laidus. Gaisro metu sudegė elektros paskirstymo dėžutė, apdegė ir aprūko lubos. Atvykę ugniagesiai, perkrovė apie vieną toną briketų, kad jos neužsidegtų nuo atsitiktinės žiežirbos.

Sekmadienį, 12.52 val. ugniagesių pagalbos prisireikė Kėdainių rajone, Josvainių seniūnijoje, Juodkaimių kaime, kur po eismo įvykio griovyje buvo apvirtęs lengvasis automobilis „Volvo S40“, o vairuotojas negalėjo iš jo išlipti. Ugniagesiai iškėlė nukentėjusį vairuotoją iš automobilio, uždėjo kaklo įtvarą ir perdavė atvykusiems medikams.

Sekmadienio popietę, 14.30 val. ugniagesiai skubėjo į pagalbą Vilniuje, Loretos Asanavičiūtės gatvėje daugiabučiame name, kur buvo pranešta, kad lifte užstrigo moteris su kūdikiu. Atvykus ugniagesiams, tarp 11 ir 12 namo aukštų buvo užstrigęs liftas su žmonėmis. Ugniagesiai, panaudoję parankines priemone, iš lifto išlaisvino 3 suaugusius žmones, vaiką ir kūdikį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius