Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Limonado kroviniu užmaskuotas pusės milijono eurų vertės slaptas krovinys įkliuvo Medininkuose

Muitinės kriminalinės tarnybos (MKT) pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl vasario 12 d. Medininkuose sulaikyto krovininio vilkiko, kurio puspriekabėje aptikta slėptuvė su apie 120 tūkst. pakelių cigarečių. Nelegalius rūkalus mėginta užmaskuoti į Rusijos Kaliningrado sritį gabenta vaisvandenių siunta.
Rasta kontrabanda
Rasta kontrabanda / MKT nuotr.

Praėjusį penktadienį, apie 15 val. į Medininkų kelio postą krovininiu vilkiku „Renault“ atvažiavęs Rusijos pilietis deklaravo tranzitu per Lietuvą ketinantis gabenti įvairių vaisvandenių, sirupo ir pan. krovinį.

Tačiau Vilniaus teritorinės muitinės pareigūnai nusprendė mašiną patikrinti rentgeno kontrolės sistema ir jau netrukus buvo nustatyta, kad vilkiko puspriekabės priekinėje dalyje, atskyrus ją imitacine sienele, įrengta slėptuvė. Ten muitininkai rado apie 123 tūkst. pakelių baltarusiškų cigarečių „Minsk“ ir „NZ Gold“, kurių vertė su privalomais sumokėti mokesčiais – 440 tūkst. eurų.

Vilkikas ir cigaretės sulaikyti, taip pat sulaikytas ir vairuotojas, o MKT Vilniaus skyriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl kontrabandos, kuriam vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūra. Vėliau vairuotojas buvo suimtas dviem mėnesiams.

Tai jau penktas didelis cigarečių kontrabandos sulaikymas Lietuvos muitinėje šiemet. Šio ir ankstesnių sulaikymų metu į muitinės pareigūnų rankas pateko 1,165 mln. pakelių, kurių vertė su mokesčiais – daugiau nei 4 mln. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius