Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lošimų aistra apkartino panevėžiečio Ryčio Butkevičiaus gyvenimą bylų nuosprendžiais

Panevėžio miesto apylinkės teisme baigta nagrinėti nusikaltimų nuosavybei ir informatikai baudžiamoji byla, kurioje 21 metų panevėžietis Rytis Butkevičius, neteisėtai naudojęs internetinės bankininkystės paslaugas, svetimus sąskaitų valdymo ir asmens tapatybės duomenis, apgaule įgijęs svetimą turtą ir jį prievartavęs, pripažintas kaltu ir nuteistas penkerių metų šešių mėnesių laisvės atėmimo bausme. Tai dar vienas nuosprendis anksčiau už tuos pačius nusikaltimus nuteistam jaunam panevėžiečiui, kurį lošimo aistra klampino į nesibaigiančius sukčiavimus ir nebe pirmą kartą atvedė į teisiamųjų suolą.
Ruletė
Ruletė / BFL nuotr.

Ši Panevėžio apygardos prokurorų teismui perduota didelės apimties byla teisme buvo nagrinėjama kartu su keturiomis kitomis bylomis dėl 2011 metais ir vėliau įvykdytų analogiškų nusikalstamų veikų. Visose bylose jaunas panevėžietis buvo kaltinamas padaręs 250 nusikalstamų veikų ir apgaule pasisavinęs daugiau kaip septyniasdešimties Panevėžio ir kitų šalies miestų bei rajonų gyventojų turtą.

Nusikaltimus tyrę Panevėžio apskrities VPK Nusikaltimų tyrimo biuro pareigūnai nustatė, kad Rytis Butkevičius, prisistatydavęs išgalvotais vardais, socialiniuose tinkluose gundydavo bendraamžius užsidirbti šimtą ar net tūkstantį litų už tariamai menką paslaugą – sąskaitos ir jos kodų paskolinimą.

Pirmosios internetinės bankininkystės sukčiavimų nusikalstamos veikos buvo padarytos dar mokyklos suole, todėl bauda už jas atsipirkusiam jaunuoliui buvo leista baigti vidurinę mokyklą. Vieną nusikaltimą po kito daręs jaunuolis nesiliovė gudrauti ir po to, kai pareigūnai paėmė tyrimui jo kompiuterį. Dar kartą nusikalsti jis spėjo likus pusvalandžiui iki teismo sprendimo paskelbimo apie jo suėmimą.

Baudžiamasis kodeksas už neteisėtą elektroninės mokėjimo priemonės ar jos duomenų panaudojimą numato laisvės atėmimo bausmę iki šešerių metų, už neteisėtą prisijungimą prie informacinės sistemos, už neteisėtą disponavimą įrenginiais, programine įranga, slaptažodžiais, prisijungimo kodais ir kitokiais duomenimis ir už svetimo turto įgijimą apgaule – iki trejų metų, pažymima Panevėžio apygardos prokuratūros vyriausiosios specialistės komunikacijai Vidos Bielskytės penktadienį paviešintame pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Užsisakykite 15min naujienlaiškius