Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lukiškėse kitą nuteistąjį nužudę sulaukė, ko norėjo – kalės ilgus metus

Siekdami geresnių įkalinimo sąlygų ir dėl to Lukiškių tardymo izoliatoriuje nužudę kitą nuteistąjį Darius Eriksonas ir Armandas Gonta sulaukė griežto teismo verdikto – laisvės atėmimo iki gyvos galvos ir laisvės atėmimo 25 metams. Tokį nuosprendį anksčiau ne kartą teistiems ir šįkart žmogų nužudyti dėl mažareikšmės priežasties pasirinkusiems nusikaltėliams skyrė Vilniaus apygardos teismas.
Erlandas Gonda ir Darius Eriksonas
Armandas Gonta ir Darius Eriksonas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Į teisiamųjų suolą 34 metų A. Gontą ir 33 metų D. Eriksoną atvedė 2018 metų gruodį įvykdytas nusikaltimas Vilniuje, Lukiškių tardymo izoliatoriuje-kalėjime.

Būdami laikino sulaikymo kameroje ir norėdami patekti į pageidaujamą bausmės atlikimo vietą, jie bendrais veiksmais, smaugdami pakaitomis, nužudė kitą vyrą - už ekonominius nusikaltimus ten patekusį klaipėdietį Terlaną V.

Ikiteisminį tyrimą šioje byloje atliko Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos Sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai, o tyrimui vadovavo ir valstybinį kaltinimą teisme palaikė Vilniaus apygardos prokuratūros Pirmojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorė Rita Vaitekūnienė.

Pasak prokurorės R. Vaitekūnienės, įvertinus visus tyrimo metu surinktus duomenis, liudytojų ir teisiamųjų parodymus, per baigiamąsias kalbas ji prašė teismo abiems kvalifikuotu tyčiniu nužudymu iš chuliganiškų paskatų kaltinamiems vyrams skirti laisvės atėmimą iki gyvos galvos.

„Keliolika kartų teisti asmenys nebaudžiami jaučiasi net įkalinimo įstaigose, jie demonstruoja visišką žmogaus ir visuomenės negerbimą, brutaliai atima žmogaus gyvybę mažareikšme dingstimi, todėl, mano nuomone, turi būti nubausti griežčiausiomis bausmėmis“, – sakė ji.

Prokurorė pabrėžė, kad D. Eriksonas 2017 metais jau buvo nuteistas už nužudymą įkalinimo įstaigoje.

Vilniaus apygardos teismas praėjusį penktadienį abu teisiamuosius pripažino kaltais dėl nužudymo iš chuliganiškų paskatų. D. Eriksonui teismas skyrė laisvės atėmimą iki gyvos galvos, o A. Gontai, subendrinus su anksčiau skirta ir neatlikta bausme – 25 metus laisvės atėmimo.

Nuosprendis per 20 dienų nuo jo paskelbimo dienos gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius