Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Lygumų miestelio gyventojas pavogė sėklas: vyrą išdavė jo batai

Pakruojo rajono policijos komisariato pareigūnai, sulaukę pranešimo apie dobilų sėklų vagystę iš Lygumų miestelyje esančios žemės ūkio bendrovės, jos autorių demaskavo per trejetą valandų.
Sėklos
Sėklos / Šiaulių apskr. VPK nuotr.

22 metų vaikinas prisipažino vagystę įvykdęs tam, kad, pardavęs grobį, galėtų prasimanyti pinigų. Pakruojo rajono gyventojas, matyt, kitokiu būdu uždirbti pinigų nepratęs, nes už vagystes bei kitas nusikalstamas veikas jau yra ne kartą teistas.

Bendrovės darbuotojai vagystę pastebėjo lapkričio 7-osios rytą. Arkinio sandėlio, kur buvo sukrauta per 10 tonų dobilų sėklų, durys buvo užrakintos, tačiau tarp dviejų durų dalių buvusio pagalio plyšiui užtaisyti nebebuvo, jis buvo numestas į šoną.

Akis užkliuvo už prie durų ant žemės pribarstytų dobilų sėklų. Bendrovės darbuotojams kilo įtarimas, kad sandėlyje naktį kažkas šeimininkavo. Ir jie neklydo. Patekus į sandėlį, paaiškėjo, kad čia nebėra apie 850 kg sėklų, kurių bendra vertė siekia beveik tris tūkstančius eurų.

Vagystę tirti pradėję Pakruojo rajono policijos pareigūnai prisiminė, kad analogiška vagystė buvo įvykdyta prieš trejetą metų, irgi lapkričio pradžioje. Tada buvo pavogta apie toną raudonųjų dobilų sėklų.

Trys nusikaltimą įvykdę asmenys buvo nustatyti ir nuteisti. Kadangi nusikaltimo braižas šįkart buvo panašus, tad buvo priimtas sprendimas apsilankyti pas vieną iš tada buvusių įtariamųjų. Ir pataikė tiksliai į dešimtuką. Lygumų miestelio gyventoją išdavė jo batai, kurių vidus ir padai buvo aplipę sėklomis.

Pasirodo, vyras, atplėšęs arkinio sandėlio sienos skardą, pateko į vidų ir ten darbavosi naktį iš spalio 5-osios į 6-ąją. Į maišus pripylęs sėklų, jas pro skylę sienoje išberdavo lauk, o paskui išlindęs sėklas susemdavo į maišus ir nutempdavo paslėpti tos pačios bendrovės teritorijoje. Čia pareigūnai ir surado paslėptų 10 plastikinių maišų su dobilų sėklomis.

Įtariamasis rengėsi juos kitą dieną pasiimti ir parduoti. Tačiau pareigūnai buvo operatyvesni ir sutrukdė vagystę įvykdyti iki galo. Vaikinui pradėtas eilinis ikiteisminis tyrimas dėl vagystės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius