Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Mažeikiškis į parduotuvę įsiveržė su ginklu: sakė, kad tai tebuvo „prikolas“

Liepos 26 d. Mažeikių rajono policijos komisariate buvo pagerbtas 34 metų Mažeikių gyventojas Deividas Česnauskas. Komisariato viršininkas Alfonsas Meškys už drąsą, sulaikant parduotuvę apiplėšti pasikėsinusį vaikiną, mažeikiškiui perdavė policijos bendruomenės susižavėjimo bei pagyrimo žodžius už pilietiškumą ir įteikė Telšių apskrities policijos viršininko Ramūno Sarapo padėką.
Už drąsą apdovanotas Deivydas Česnauskas
Už drąsą apdovanotas Deivydas Česnauskas / Šiaulių apskr. VPK nuotr.

Liepos 9-osios vakare, apie 20 val., Vytauto g. gyvenančio vyro žvilgsnį patraukė netoliese stovintis keistai apsirėdęs jaunuolis. Kai šis patraukė į priešais esančią parduotuvę, Deividui sukirbėjo nuojauta, kad įtartinas žmogus gali turėti negerų kėslų, ir iš paskos nuėjo į parduotuvę, siekdamas nuo netikėtumų apsaugoti parduotuvėje dirbančias pardavėjas.

Vyro nuojauta pasitvirtino su kaupu – kaukėtas ateivis buvo nukreipęs pistoletą į išsigandusią pardavėją ir reikalavo iš kasos atiduoti pinigus.

Išgirdęs, jog į parduotuvę kažkas atėjo, užpuolikas su ginklu atsigręžė į atėjusįjį. Pamatęs į save nukreiptą pistoleto vamzdį, Deividas sekundei sustingo, tačiau nepasimetė, sugebėjo pasinaudoti akimirka, kai plėšiko ranka su pistoletu kryptelėjo į šoną, pačiupo už jos ir atėmė ginklą. Numetęs jį ant žemės, vyras „supakavo“ jaunuolį ir perdavė į nusikaltimo vietą iškviestiems policijos pareigūnams.

Apžiūrėjus pistoletą, paaiškėjo, kad jis – žaislinis. Ekstremaliu momentu įvertinti jo tikroviškumą laiko tikrai nėra.

Sulaikytasis – 20-metis Mažeikių gyventojas į teisėsaugos akiratį iki šiol patekęs nebuvo. Jam nustatytas 0.43 prom. girtumas. Vaikinas atsidūrė areštinėje, jam pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl pasikėsinimo apiplėšti.

Ir nors vaikinas aiškina, kad tai buvo tik „prikolas“, kurio idėja kilo šnekant su draugais, tačiau toks elgesys patenka į baudžiamojo kodekso dispoziciją ir vertinamas kaip nusikaltimas, už kurį gresia laisvės atėmimas iki šešerių metų.

Kažin kuo būtų pasibaigęs šis įvykis, jei ne Deivido pastabumas, pilietiškumas ir drąsa.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius