Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Medikė iš Kauno, visureigiu mirtinai partrenkusi Panevėžio r. gyventoją, stos prieš teismą

Bus teisiama senolio mirtimi pasibaigusios automobilio „Subaru Forester“ avarijos kaltininkė.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / Tomo Markelevičiaus nuotr.

Panevėžio apylinkės prokuratūroje baigti keli ikiteisminiai tyrimai dėl avarijų, nusinešusių pėsčiojo bei keleivės gyvybes. Vienoje iš tiriamų bylų į teisiamųjų suolą sės jauna medikė, trečiadienį praneša Generalinė prokuratūra.

Kaune gyvenanti 35 metų G.L. kaltinama Panevėžio rajone mirtiną avariją sukėlusi 2017-ųjų birželį. Automobiliu „Subaru Forester“ važiuodama keliu Panevėžys–Aristava–Sitkūnai, G.L. ėmė lenkti ta pačia kryptimi važiavusius du automobilius. Šioje kelio vietoje draudžiama lenkti, nes yra sankryža su šalutiniu keliu.

Medikė teisinosi, kad į priešpriešinės eismo juostos kelkraštį nusuko ir ten ėjusį pėsčiąjį partrenkė norėdama išvengti susidūrimo su jai netikėta kliūtimi tapusiu kitu automobiliu.

Vieną automobilį G. L. jau buvo aplenkusi ir ketino lenkti kitą, bet pastarojo vairuotojas tuo pačiu metu taip pat pradėjo lenkimo manevrą ir įvažiavo į priešpriešinę eismo juostą. Kaunietė, užuot stabdžiusi ir grįžusi į savo eismo juostą, pasuko automobilį į kairįjį kelkraštį, kur tuo metu ėjo pėsčiasis – netoliese sodybą turėjęs pensininkas. Vyras žuvo iškart.

Savo kaltę vairuotoja tyrimo metu pripažino visiškai, tačiau teisinosi, kad į priešpriešinės eismo juostos kelkraštį nusuko ir ten ėjusį pėsčiąjį partrenkė norėdama išvengti susidūrimo su jai netikėta kliūtimi tapusiu kitu automobiliu, pradėjusiu lenkimo manevrą.

Ikiteisminį tyrimą dėl šios avarijos, pasibaigusios žmogaus mirtimi, atliko Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos tarnybos pareigūnai, o jam vadovavo Panevėžio apylinkės prokuratūros prokurorė Gražina Petrulytė.

Byla bus nagrinėjama Panevėžio apylinkės teismo Panevėžio rūmuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius