Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Medininkuose įkliuvo nelegaliai užsienio valiutą gabenęs baltarusis

Pirmadienį Vilniaus teritorinės muitinės pareigūnai Medininkų kelio poste sulaikė didelę sumą nelegaliai gabenamų pinigų.
Nelegaliai gabenta valiuta
Nelegaliai gabenta valiuta / Vilniaus teritorinės muitinės nuotr.
Vilniaus teritorinės muitinės nuotr./Nelegaliai gabenta valiuta
Vilniaus teritorinės muitinės nuotr./Nelegaliai gabenta valiuta

Kaip rašoma Vilniaus teritorinės muitinės pranešime, apie 10 val. ryto muitinės pareigūnai muitiniam tikrinimui sustabdė žaliu kanalu į Lietuvą įvažiavusį Baltarusijos piliečio V.I. vairuojamą automobilį BMW. Paklaustas, ar įstatymais draudžiamų daiktų nesiveža, vairuotojas, tikėdamasis išvengti muitinės kontrolės, pareigūnus patikino, kad tokių automobilyje nėra.

Tačiau muitininkų tūkstančius kartų girdėtas tvirtinimas nesuklaidino ir jie nutarė apžiūrėti automobilį. Pradėję tikrinimą, pareigūnai pastebėjo, kad vairuotojui išlikti ramiam darosi vis sunkiau – staiga vyras pamėgino slėpti nedidelį polietileninį paketėlį. Vėliau išaiškėjo, kad paketėlyje buvo neaiškios augalinės kilmės medžiaga.

Toks elgesys sustiprino įtarimus, kad automobilyje gali būti slepiamas nelegalus krovinys. Po neilgai užtrukusios detalios automobilio patikros pirmosios slėptuvės su nelegaliai gabenama užsienio valiuta buvo aptiktos prie priekinio stiklo esančiose apsaugose nuo saulės.

Slėptuvės su pinigais buvo įrengtos ir bagažinėje, taip pat vyro krepšyje. Iš viso baltarusis nedeklaravęs gabeno apie 20 tūkst. JAV dolerių ir per 1 tūkst. eurų. Sulaikytų nedeklaruotų grynųjų pinigų vertė – apie 51,5 tūkst. litų.

Muitinės kriminalinės tarnybos Vilniaus skyriuje dėl šio įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos BK 199 str. 1 d. (Kontrabanda).

Muitinės pareigūnai dar kartą primena, kad kiekvienas fizinis asmuo, atvykstantis į Europos Bendriją ar išvykstantis iš jos ir gabenantis ne mažesnę kaip 10 tūkst. eurų grynųjų pinigų sumą (arba ją atitinkančią sumą kita valiuta), privalo ją deklaruoti muitinei.

Gabenami grynieji pinigai raštu deklaruojami Lietuvos Respublikos pasienio kontrolės punktuose veikiančiose muitinės įstaigose užpildant Grynųjų pinigų deklaraciją, kuri turi būti pateikiama muitinį tikrinimą atliekančiam muitinės pareigūnui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius