-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Medininkuose sustabdytas vilkiko vairuotojas muitininkams siūlė 10 eurų kyšį

Vilniaus teritorinės muitinės pareigūnams įkliuvo nustatytos kuro įvežimo tvarkos  nesilaikęs vilkiko vairuotojas, kuris nuo padarytų pažeidimų atsakomybės mėgino gelbėtis 10 eurų, pasiūlytais muitinės pareigūnui. Tačiau po šio pasiūlymo vyras įklimpo dar giliau – muitinės kriminalistai dėl Medininkų posto pareigūnui siūlyto neteisėto atlygio pradėjo ikiteisminį tyrimą.
Medininkų kontrolės punktas
Medininkų kontrolės punktas / VSAT nuotr.

Gegužės 17-osios popietę iš Baltarusijos krovininiu automobiliu „Volvo“ atvykusiam jaunam vyrui D. L. įvažiavimas į mūsų šalį jau iš pat pradžių nebuvo sklandus. Į postą atvykęs vyras muitinės pareigūnams pateikė Kuro deklaraciją, kurioje buvo nurodęs vežantis 1480 litrų dyzelinio kuro. Tačiau patikrinus kuro bakus, paaiškėjo, kad deklaracija užpildyta melagingai – bakuose gabenta 1710 litrų kuro. Už tokius veiksmus pagal ATPK 209-2 str. (Prekių (daiktų) deklaravimo tvarkos pažeidimas) piliečiui surašytas protokolas.

Įvertinus ir tai, kad kuras gabentas pažeidžiant ADR konvencijos reikalavimus, t. y. buvo viršytas didžiausias vienam transporto vienetui leidžiamas vežti pavojingo krovinio kiekis (1500 litrų), o vairuotojas neturėjo ADR vairuotojo pasirengimo pažymėjimo, taip pat automobilis nebuvo reikiamai paženklintas ir neturėjo ADR konvencijos reikalavimus atitinkančios komplektacijos, vairuotojui surašytas protokolas ir už ATPK 136-2 str. (Pavojingųjų krovinių vežimo automobilių keliais ar su tuo susijusios veiklos reikalavimų pažeidimas) pažeidimą.

Pilietis, matydamas, kad muitinis patikrinimas sukasi nepalankia jam linkme, pamėgino susiklosčiusią situaciją išgelbėti kyšiu – ant automobilio daiktadėžės padėjo 10 eurų ir juos pasiūlė muitininkui: „čia jums“.

Dėl neteisėto atlygio siūlymo Muitinės kriminalinės tarnybos Vilniaus skyriaus pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR baudžiamojo kodekso 227 str. (Papirkimas). Tyrimui vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūros prokurorai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius