Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 11 26

Medžioklės ypatumai Varėnoje – medžiotojų namelyje rasta pasiklausymo įranga

Kauno apygardos teisme, kaip apeliacinėje instancijoje, nagrinėjama išskirtinė byla, kurioje medžiotojas Alvydas Brūzgys kaltinamas neteisėtu specialios technikos įrengimu Varėnos rajono medžiotojų būrelio „Briedis“ patalpose. Taip jis, manoma, slapta rinko informaciją apie kolegas, sužinodavo, kas jį apkalba. Būrelio vadovė 15min atskleidė, kad su šiuo nariu būta ir daugiau konfliktų, tačiau pašalinti jo neva nėra galimybės.
Pasiklausymo įranga medžiotojų būrelyje
Pasiklausymo įranga medžiotojų būrelyje / 15min montažas

Profesinį išsilavinimą įgijęs, niekur nedirbantis, nė karto prieš tai neteistas, bet baustas administracine tvarka 3 kartus už nusižengimus dėl Kelių eismo taisyklių pažeidimų varėniškis A.Brūzgys Alytaus apylinkės teismo Varėnos rūmų rugsėjo 22 dienos sprendimu buvo pripažintas kaltu dėl neteisėto informacijos apie privatų asmens gyvenimą rinkimo ir neteisėto specialios technikos įrengimo ar panaudojimo informacijai rinkti.

Remiantis bylos medžiaga, 2022 m. sausio pradžioje Varėnos rajono medžiotojų būreliui „Briedis“ priklausančiose patalpose ant pakabinamos spintelės jis neteisėtai padėjo specialią techniką – pasiklausymo „blakę“ su atskambinimo funkcija „N9 Mini GSM Audio Monitor“, kurioje buvo įstatyta SIM kortelė. Ši buvo ne kartą susieta su paties nuteistojo naudojamu telefono numeriu.

Šiaulių RAAD nuotr./Medžioklėje/ Asociatyvi nuotr.
Šiaulių RAAD nuotr./Medžioklėje/ Asociatyvi nuotr.

Laikotarpiu nuo 2022 m. sausio 4 d. iki 2022 m. sausio 19 d. tarp įrangos ir telefono numerio įvyko daugiau nei 100 susijungimų. Skambučių trukmė varijavo nuo kelių iki net 7200 sekundžių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius