Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Melavo ir apie degantį namą, ir apie nutekėjusias dujas

Specialiųjų tarnybų pareigūnai puikiai žino, jog per pilnatį juos pasiekia ne vienas neadekvačių žmonių pranešimas. Pastarosiomis dienomis Kėdainių krašte sulaukta dviejų tokių – pranešėjai melavo ir apie degantį namą, ir apie nutekėjusias dujas. Melagingai apie nelaimes pranešusiems piliečiams gresia atsakomybė.
Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr. / PAGD nuotr.

Pranešė šeštadienio vakarą

Šeštadienį 20 val. 08 min. buvo gautas pranešimas, kad Kėdainių rajono Pernaravos seniūnijos Jankūnų kaimo Šušvės gatvėje dega kaimynų namas. Pranešėjas patikslino, kad namas 1 aukšto, medinis.

Į įvykio vietą išsiųsta Kėdainių priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba, Rugėnų ir Josvainių ugniagesių komandos, Raseinių priešgaisrinės saugos tarnybos Ariogalos ugniagesių komanda, greitosios medicinos pagalbos medikai.

Gaisro nebuvo

Į įvykio vietą sulėkus gausioms ugniagesių pajėgoms atlikta žvalgyba – niekur jokios ugnies nebuvo matyti. Pakalbinus sodybos, kurią nurodė pranešėjas, savininką, paaiškėjo, kad jokio gaisro čia ir nebuvo.

Žmogus aiškino, jog gyvena Kaune, o vasaros ir rudens savaitgalius leidžia sodyboje Kėdainių rajone. Vyras aiškino, jog prieš kurį laiką degino žolę, matyt, kaimynai dėl to labai supyko ir išvietė tarnybas.

Atstumai išlaikyti

Ugniagesiai apžiūrėjo vietą, kurioje buvo deginama ugnis. Paaiškėjo, kad 4 m² plote sodybos šeimininkas degino sausą žolę. Žmogus ją užgesino iki ugniagesių atvykimo.

Ugniagesiai konstatavo, kad saugūs atstumai nuo pastatų buvo išlaikyti, žmogus priešgaisrinės saugos taisyklių nepažeidė, o kaimynai apie degantį namą arba pamelavo, arba iškvietė ugniagesius neįsitikinę nei kur, nei kas dega.

Ir dar vienas pranešimas

Beje, dieną prieš tai į Pernaravos seniūniją taip pat skubėjo gelbėtojai. Vienuoliktą valandą ryto į Kėdainių priešgaisrinę gelbėjimo tarnybą atėjęs žmogus informavo, kad Pernaravos seniūnijos Paaluonio kaimo Kaštonų gatvėje esančioje patalpoje jaučiamas stiprus dujų kvapas.

Į įvykio vietą atvykus ugniagesiams, dujų kvapo nebuvo jaučiama. Buvo išsiaiškinta ir konstatuota, kad ugniagesius kaimynas iškvietė melagingai.

Gresia bauda

Specialiąsias tarnybas be reikalo kvietusiam asmeniui gresia bauda. Administracinių nusižengimų kodekse numatyta, jog už Bendrojo pagalbos centro darbo trukdymą žinant, kad pagalba nereikalinga, gresia įspėjimas arba bauda nuo 90 iki 200 eurų.

Už melagingą specialiųjų tarnybų iškvietimą gresia bauda nuo 200 iki 2 000 eurų.

Kartais pasitaiko

Bendrojo pagalbos centro operatorius, kaskart atsiliepdamas į skambutį numeriu 112, yra pasirengęs ekstremalios situacijos valdymui, pagalbos prašymo priėmimui ir pranešimo apie pagalbos poreikį perdavimui skubiosios pagalbos tarnyboms. Deja, kaip jau minėta, ne visi pagalbos prašymai būna tikri – vis dar yra nemažai atvejų, kai skubiosios pagalbos tarnybų telefono numeriu 112 skambinama be reikalo.

Bendrasis pagalbos centras norėtų priminti, kad dėl netikslingai užimtų telefono linijų ir melagingų skubiosios pagalbos tarnybų iškvietimų pagalba gali būti nesuteikta tiems žmonėms, kuriems ji tuo metu iš tiesų reikalinga.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius