Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Melo ir avarijų kupinas reidas Vilniuje: kol tėvai šventė, vaikai sudaužė mašiną – „Lexus“ vertėsi ir degė

Naktį iš šeštadienio į sekmadienį Vilniuje surengtas policijos reidas, kuriame netrūko eismo įvykių ir „pagalbos išėjusių ieškoti vairuotojų“ istorijų. Pareigūnai labiau dalyvavo iškvietimuose nei stabdė pravažiuojančias mašinas ir tikrino jas vairavusiųjų blaivumą. Štai Tarandėje prisivažinėjo du jauni broliai – „Lexus“ vertėsi ir užsidegė.
Naktiniame policijos reide iškvietimų daugiau nei pažeidėjų
Naktiniame policijos reide iškvietimų daugiau nei pažeidėjų / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Pradėję reidą, Vilniaus apskrities policijos pareigūnai sulaukė iškvietimo dėl avarijos. Pranešta, kad už Nemenčinės, pasukus link Buivydžių, neprivažiavus jų, nuo kelio į griovį nulėkė „Renault Megane“.

Atskubėjus į įvykio vietą, prie mašinos buvo aptiktas jos savininkas. Girtas. Vyras įpūtė 1,71 prom. ir ėmė tikinti, kad vairavo visai ne jis, o brolis. O kur dingo tas brolis? Neva tai išėjo ieškoti pagalbos.

Pateikė jis ir istoriją apie tai, kaip „Renault Megane“ atsirado griovyje – vairuojantį brolį apakino priešais atvažiuojanti mašina.

Netrukus reidą vykdę pareigūnai sulaukė dar vieno iškvietimo. Netoli Gariūnų eismo įvykį sukėlė „Opel Astra“, likusi su trimis kiauromis padangomis.

Istorijų apie tai, „vairavau ne aš, o tas, kas vairavo, išėjo ieškoti pagalbos“, netrūko ir šiuo atveju.

Policininkams atvykus į avarijos vietą, „Opel Astros“ keleivio vietoje sėdėjo vyras. Šis tikino, kad susiklosčius avaringai situacijai kelyje, teko „užlėkti“ ant šaligatvio bortelio. Užlėkus ant jo, „Opel Astra“ nuvertė stulpelį ir sustojo. 0,71 prom. įpūtęs įvykių pasakotojas įtikinėjo, kad vairavo ne jis – vairuotojas neva tai išėjo ieškoti pagalbos.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Naktiniame policijos reide iškvietimų daugiau nei pažeidėjų
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Naktiniame policijos reide iškvietimų daugiau nei pažeidėjų

Trečias naktinis eismo įvykis užfiksuotas Tarandėje. Pirminiais duomenimis, du jauni broliai, tikėtina, nepilnamečiai, sugalvojo pasivažinėti su „Lexus“ markės visureigiu. Jaunuoliams norėjosi pasilinksminti tol, kol tėvai išvykę. Šie kažkur Utenos rajone šventė gimtadienį. Tačiau pasilinksminimas baigėsi suniokotu „Lexus“.

Naktį kaimynai išgirdo didžiulį trenksmą. Subėgę į įvykio vietą jie puolė kviesti ugniagesių gelbėtojų – „Lexus“ vertėsi, o besiversdamas nuvertė du medelius. Galiausiai automobilis užsiliepsnojo. Atvykusiems ugniagesiams gelbėtojams teko gesinti variklio skyriuje įsisiautėjusį gaisrą.

Pirminiais duomenimis, avariją sukėlę jaunuoliai iš eismo įvykio vietos pasišalino. Tokiu atveju šeimynai grėstų „Lexus“ konfiskacija.

Šeštadienio vakarą, apie 22.12 valandą, Vilniuje pričiuptas ir vienas girtas vairuotojas. Prie Liubarto bei Kęstučio gatvių sankryžos, 1981 metais gimęs R.V. vairavo automobilį „VW Sharan“ būdamas apsvaigęs nuo alkoholio. Alkotesterio pagalba jam nustatytas 2.76 prom. girtumas. Gydymo įstaigoje vairuotojas atsisakė tyrimui pateikti kraujo mėginį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius