Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Merginą daužęs ir prievartavęs Jurbarko kovotojas apskundė nuosprendį

Pernai gegužę jurbarkiečio M. I. žiauriai sudaužytos ir prievartautos merginos byloje pabaigos nematyti. Didžiulį visuomenės pasipiktinimą sukėlusį pirmos instancijos Tauragės apylinkės teismo sprendimą apskundė visos pusės – nukentėjusioji, prokuratūra ir pats smurtautojas, praneša „Jurbarko šviesa“.
Jurbarko byla: jaunuolis išklausė nuosprendį
Jurbarko byla: jaunuolis išklausė nuosprendį / J. Andriejauskaitės / 15min nuotr.

Nuosprendis žinomam kovos menų sportininkui Tauragės apylinkės teisme buvo paskelbtas vasario 27-ąją. Nepilnametę merginą žiauriai sudaužiusiam ir seksualiai prievartavusiam jurbarkiečiui M. I. teismas skyrė trejus metus ir keturis mėnesius įkalinimo bausmę atidedant trejiems metams. Po trejų metų teismas spręs, ar buvęs sportininkas pasimokė, ar vis tik jį reikia uždaryti į įkalinimo įstaigą.

Vaikinas taip pat turės sumokėti 12 tūkst. eurų už padarytą neturtinę žalą, kurios dalis, penki tūkstančiai, jau atlyginta. Nuteistasis taip pat atlygino turtinius nuostolius – apmokėjo nukentėjusiosios merginos šeimos patirtas išlaidas dėl teismo. Ši suma siekė maždaug keturis tūkst. eurų.

Smurtautojas taip pat buvo įpareigotas mokytis arba dirbti, nekeisti gyvenamosios vietos bei metus laiko nevartoti alkoholinių gėrimų.

Nukentėjusiosios advokatas Mindaugas Vasiliauskas tikino, kad nuosprendį skundė dėl dviejų dalykų – pirmiausia dėl to, kad M. I. už padaryta nusikaltimą nebuvo skirta reali laisvės atėmimo bausmė.

„Antroji priežastis – neturtinė žala, kurios prašėme – priteista tik iš dalies“, – sakė advokatas.

Klaipėdos apygardos teismo prokuratūra irgi prašo panaikinti apylinkės teismo sprendimą dėl paskirtos laisvės atėmimo bausmės vykdymo atidėjimo.

„Teismo sprendime pasigesta įvykdytų sunkių seksualinių nusikaltimų pobūdžio ir pavojingumo analizės, aukos valios palaužimo būdo – brutalaus fizinio smurto, sukėlusio skausmingą ir ilgalaikį aukos sveikatos sutrikdymą, įvertinimo bei argumentų pripažinti kaltininko gailėjimąsi nuoširdžiu, kas turi esminės reikšmės sprendimui, ar paskirtos bausmės tikslai bus pasiekti be realaus bausmės atlikimo“, – teigė Klaipėdos apygardos prokuratūros vyriausiojo prokuroro pavaduotojas Aurelijus Stanislovaitis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius