-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Merginos prisipažino nukankinusios triušį, tačiau dėl kitų gyvūnų – baugi nežinia

Savaitgalį areštinėje pabuvojusios merginos galiausiai pripažino, kad žiauriai nukankino triušį. Per tą laiką 15min sulaukė pranešimų apie įtariamosioms padovanotą kačiuką. Ar jo neištiko toks pat kraupus likimas?
Feisbuke paviešintos nukankinto triušio nuotraukos
Feisbuke paviešintos nukankinto triušio nuotraukos / Globos namų „Klajūnas“ nuotr.

Kaip jau rašė 15min, dar penktadienį buvo nustatytos dvi įtariamosios – 21-erių Urtė Z. ir 20-metė Edita B. Šeštadienį policija informavo, kad merginos buvo sulaikytos ir uždarytos į areštinę.

Antradienį ryte Vilniaus apygardos prokuratūros atstovė Rita Stundienė 15min teigė, kad merginoms pareikšti įtarimai dėl žiauraus elgesio su gyvūnais. Jei informacija apie nukankintą triušį pasitvirtintų, joms grėstų baudžiamoji atsakomybė.

Anot R.Stundienės, merginos savo kaltę pripažįsta ir gailisi dėl savo veiksmų. Už šį nusikaltimą numatyti viešieji darbai arba bauda, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki vienerių metų.

Sekmadienį Edita B. ir Urtė Z. buvo išleistos iš areštinės, bet joms buvo paskirta kita kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

Tiesa, dar penktadienį 15min sulaukė pranešimų iš trijų skaitytojų, kad tos pačios merginos turi ir kačiuką. Pasak skaitytojų, jos grasino gyvūnėlį nukankinti arba netgi jau tai padarė.

Antradienį teisėsaugininkų atstovė teigė neturinti duomenų apie merginų galimai laikytų kitų gyvūnų likimą. „Kol kas šiame ikiteisminiame tyrime yra nagrinėjamas tik šis (triušio nukankinimo – 15min past.) atvejis“, – sakė R.Stundienė.

15min primena, kad pirmieji į policiją kreipėsi globos namų „Klajūno“ savanoriai. Jų vadovė Ilma Germanienė 15min teigė, kad porelė ne kartą yra skelbusi ieškanti jaunų gyvūnų – kačiukų, šuniukų ir kitų.

„Norisi, aišku, tikėti, kad tai yra tik kvailas pokštas, bet po visų komentarų, kai patys žmonės su smulkmenomis komentavo, kaip jie visa tai darė, tai nebejuokinga darosi“, – 15min sakė I.Germanienė.

Kad nuotraukos tikros, beveik iškart patvirtino ankstesnė triušio savininkė. Moteris atpažino savo gyvūnėlį ir teigė jį padovanojusi vienai iš merginų, kurios feisbuko profilyje buvo paviešinta kraupi egzekucija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius