Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mindaugas Mažeika-Asilas kalės: teismas baigė nagrinėti nužudymo bylą

Pirmadienį Kauno apygardos teismas išnagrinėjo baudžiamąją bylą ir paskelbė nuosprendį 43 metų kauniečiui Mindaugui Mažeikai, žinomam Asilo pravarde – jis pripažintas kaltu nužudęs kitą asmenį, sunaikinęs svetimą turtą ir davęs kyšį.
Mindaugas Mažeika
Mindaugas Mažeika / Mariaus Vizbaro / 15min nuotr.

Kauno apygardos teismas pranešimu informuoja, kad teismas, įvertinęs kaltinamojo ir liudytojų parodymus, apžiūrų protokoluose užfiksuotus duomenis, specialistų išvadas, kitus teisiamajame posėdyje ištirtus įrodymus, padarė išvadą, kad neginčijamai nustatyta, jog M.Mažeika 2016 m. kovo 29 d., būdamas apsvaigęs nuo psichotropinių, narkotinių medžiagų ir alkoholio, Kaune, tiksliai ikiteisminio tyrimo metu nenustatytoje vietoje, iš tiksliai tyrimo metu nenustatyto savadarbio arba perdirbto 9 mm kalibro šaunamojo ginklo (pistoleto, pistoleto kulkosvaidžio) tyčia du kartus šovė nukentėjusiajam į galvos sritį, dėl ko nukentėjusysis mirė.

Po to jis lavoną automobiliu nugabenęs į miškelį Kauno r. išmetė.

Be to, teismas M.Mažeiką pripažino kaltu už tai, kad 2016 m., laikotarpiu nuo kovo 29 d. iki kovo 30 d., tiksliai ikiteisminio tyrimo metu nenustatytu laiku, Kauno r., slėpdamas nužudymo pėdsakus, tyčia, visuotinai pavojingu būdu sunaikino svetimą turtą – padegė automobilį „VW Golf“, priklausantį kitam asmeniui, kuriuo gabeno lavoną.

Nužudytojo žmonai teismas priteisė 1 293 Eur turtinės ir 20 000 Eur neturtinės žalos atlyginimą.

Kaltinamasis nuteistas ir už tai, kad 2017 m. sausio 6 d., neturėdamas teisės vairavo automobilį „Mercedes-Benz“ C220 CDI, ir jį apie 18 val. Kaune sustabdžiusiems pareigūnams, siekdamas, kad nebūtų surašytas administracinio nusižengimo protokolas už jo padarytus Kelių eismo taisyklių pažeidimus, tiesiogiai pasiūlė ir davė 50 Eur kyšį, įdėdamas 50 Eur nominalo kupiūrą į pareigūnų tarnybinio automobilio dešinės pusės priekinių durelių daiktadėžę.

Spręsdamas dėl bausmių kaltinamajam teismas atsižvelgė į padarytų nusikalstamų veikų pobūdį ir pavojingumo laipsnį, kaltės formą ir rūšį, veikų tikslus ir motyvus, kaltinamojo asmenybę ir skyrė jam subendrintą 12 metų laisvės atėmimo bausmę, kurią jis turės atlikti pataisos namuose. Be to, teismas M.Mažeikai paskyrė kardomąją priemonę – suėmimą nuo nuosprendžio paskelbimo dienos iki nuosprendžio įsiteisėjimo.

Nužudytojo žmonai teismas priteisė 1 293 Eur turtinės ir 20 000 Eur neturtinės žalos atlyginimą, 1 150 Eur už advokato pagalbą, nužudytojo sūnui – 20 000 Eur neturtinės žalos atlyginimą, išlaikymą kas mėnesį mokamomis 175 Eur periodinėmis išmokomis nuo 2016 m. kovo 30 d. iki jo pilnametystės.

Nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui per Kauno apygardos teismą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius