Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 11 16 /2022 11 18

Naujojoje Vilnioje elektros nutrenktą vaikiną gelbėjusio mediko mirtis sukrėtė paramedikų bendruomenę

Medikų bendruomenėje trečiadienio vakarą pasklido žinia, kad ligoninėje mirė Naujojoje Vilnioje elektros nutrenktą vaikiną gelbėjęs Vilniaus miesto greitosios pagalbos paramedikas. Jis, kaip ir nukentėjęs jaunuolis, kuriam paramedikas skubėjo suteikti pagalbą, patyrė galingą elektros smūgį. Mirusiam paramedikui buvo vos 36-eri.
Paramedikas Dmitrijus Alimovas
Paramedikas Dmitrijus Alimovas / Asmeninio archyvo nuotr.

Mirtis GMP darbuotoją (gim. 1986 m.) pasiglemžė 21.15 val. Ketvirtadienio rytą tai patvirtino Policijos departamentas.

36 metų Dmitrijaus Alimovo mirtis sukrėtė paramedikų bendruomenę. Jis mokėsi paramediku, bet dar buvo nespėjęs baigti mokslų, dirbo Vilniaus greitosios medicinos pagalbos stoties vairuotoju, augino du vaikus.

D.Alimovas pašarvotas nuo 13.00 val. Vilniaus laidojimo rūmų (Olandų g. 22,Vilnius) 6-ojoje salėje. Karstas išnešamas šeštadienį 12.00 val. Velionis bus laidojamas Liepynės kapinėse.

Šeima gaus draudimo išmoką

D.Alimovas yra pirmasis Vilniaus greitosios pagalboje stoties darbuotojas, žuvęs gelbėdamas kitą žmogų per visą Nepriklausomybės laikotarpį, BNS sakė laikinasis Vilniaus greitosios medicinos išvažiuojamųjų brigadų tarnybos vadovas Igoris Lukaševas.

„Jis dar studijavo paramediką, dirbo vairuotoju, dirbo greitojoje pagalboje nuo 2019 metų“, – BNS sakė I.Lukaševas.

15min skaitytojo nuotr./Įvykio vietoje
15min skaitytojo nuotr./Įvykio vietoje

„Buvo labai draugiškas, atsakingas, pareigingas. Žmogus, kuris visada šypsosi, nors ir sunku dirbti, daug iškvietimų. Jam patiko darbas, jis visada buvo pasiruošęs gelbėti žmones“, – sakė jis.

Žuvusysis turėjo šeimą, du vaikus, nelaimės sukrėsti greitosios darbuotojai teikia paramą šeimai. Pasak I.Lukaševo, greitosios darbuotojai yra apdrausti, todėl šeima gaus išmoką.

Tarnybos vadovo žiniomis, vienintelis kitas atvejis, kai žuvo jų darbuotojas, įvyko maždaug prieš 30 metų: tuomet greitosios vairuotojas Vilniuje žuvo per avariją.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė Julija Samorokovskaja trečiadienį BNS sakė, kad policija pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl sunkaus sveikatos sutrikdymo dėl neatsargumo.

Baudžiamasis kodeksas numato, kad tas, kas dėl neatsargumo sunkiai sužalojo ar susargdino du ar daugiau žmonių, pažeisdamas teisės aktų nustatytas specialias elgesio saugumo taisykles, baudžiamas laisvės atėmimu iki septynerių metų.

Kolegos prisimena kaip šviesulį

„Dmitrijus įlėkė į greitosios medicinos pagalbos bendruomenę kaip sūkurys, kupinas energijos ir entuziazmo. Jis kaip niekas kitas mokėjo priversti šypsotis pačiais sunkiausiais budėjimais.

Jį vertino ir mylėjo artimiausi kolegos, pažinojo apylinkės pacientai, net maži vaikučiai šypsojosi, kai Dmitrijus atvykdavo su brigada.

Jį vertino ir mylėjo artimiausi kolegos, pažinojo apylinkės pacientai, net maži vaikučiai šypsojosi, kai Dmitrijus atvykdavo su brigada. Jis gyveno nesigręžiodamas atgal ir pasiaukodamas iki galo!

Dima turėjo nuostabų talentą ir potraukį maisto gamybai. Kaip špižiniame kazane apkepti mėsytę, kad neišleistų sulčių... Kokios formos turi būti supjaustytos morkytės, kurią minutę reikia įberti tą žiupsnelį savęs, kad patiekalu mėgautųsi visi kolegos. Visa tai patyrėme dirbdami kartu. Kai grįžti iš iškvietimo, o ant stalo laukia puodas karšto ir stebuklingai gardaus maisto! Tai būdavo kažkas neįtikėtino!“, – su 15min savo prisiminimais pasidalijo Dimitrijaus kolegė Tatjana Smirnova.

„Dmitrijų atsimenu tik kaip nuotaikingą, visad su šypsena, profesionalų kolegą. Visada pajuokaujantis, jaunas energingas ir dar daug metų galėjęs gyventi vyras. Skaudu, kai tokie žmonės, pasiaukojantys profesionalai miršta visuomenėje niekieno negirdimi, neminimi ir apskritai su gūdžia tyla. GMP bendruomenei ypač sunku, nes mes nesame valstybės tarnautojai. Nors dirbame tokį sunku darbą“, – su 15min savo išgyvenimais dalijosi buvusi D.Alimovo kolegė, skubios medicinos pagalbos slaugos specialistė Reda Katinė.

Nuotr. iš asmeninio archyvo/Paramedikas Dmitrijus Alimovas
Nuotr. iš asmeninio archyvo/Paramedikas Dmitrijus Alimovas

„Dmitrijus buvo geras, nuoširdūs, palaikantys visus savo bendradarbius, linksmas, visada šypsojosi, su humoru, su kiekvieno ligoniu elgėsi kaip su savo artimu žmogumi, visiškai atsidavęs savo darbui, visada bet kokioje situacijoje nelindo į konfliktus, bandė jų išvengti. Labai gaila, kad netekome tokio darbuotojo ir žmogaus“, – 15min sakė kiti Dmitrijaus kolegos.

„Negailestinga lemtis išplėšė puikų žmogų iš gyvenimo, iš kolektyvo, iš šeimos... Kilnus atsidavimas pasiėmė sau auką. Dimitrijus mūsų atmintyje išliks kaip drąsus, atsakingas ir labai pozityvus žmogus. Ilsėkis ramybėje... Užuojauta šeimai, artimiesiems ir kolegoms“, – savo paskyroje „Facebook“ paskelbė Vilniaus miesto greitosios medicinos pagalbos stotis, kurioje dirbo D.Alimovas.

„GMP bendruomenė sutrikus, suglumus. Darbo metu, atlikdamas savo pareigą, gelbėdamas kitą gyvybę, žuvo mūsų kolega, jaunas profesionalas, Vilniaus miesto greitosios medicinos pagalbos stoties paramedikas Dmitrij Alimov. Aukodamas savo gyvenimą, gelbėjo elektros traumą patyrusį jauną žmogų. Užuojauta artimiesiems, GMP bendruomenei – stiprybės ir susitelkimo. Ir toliau mes skubėsim, nesustosim gelbėti, dažnai rizikuodami savo sveikata ir gyvybe. Ilsėkis ramybėje mūsų Kolega, mūsų Didvyri“, – tokį įrašą savo paskyroje „Facebook“ paskelbė Kauno rajono greitosios pagalbos stotis.

Ministerija užjaučia ir siūlo pagalbą

Užuojautą pareiškė ir Sveikatos apsaugos ministerija.

„Tragiškomis aplinkybėmis netekome medikų bendruomenės atstovo, jauno greitosios pagalbos mediko. Pasiaukojančiai gelbėdamas jaunuolį, jis atidavė brangiausią, ką turėjo – savo gyvybę.

Reiškiame užuojauta žuvusio mediko artimiesiems, visai Vilniaus greitosios medicinos stočiai bei greitosios medicinos pagalbos bendruomenei skaudžios netekties akimirką.

Vilniaus greitosios medicinos darbuotojams pasiūlyta psichologinė pagalba, kad bent kažkiek padėtų sumažinti netekties skausmą“, – rašoma ministerijos paskyroje „Facebook“.

A.Dulkys: spaudžia gerklę ir trūksta žodžių

Asmeniškai savo paskyroje „Facebook“ užuojautą pareiškė ir sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys.

Didvyriškai gelbėdamas jaunuolį sunkiai nukentėjo jaunas medikas. Deja, bet kova dėl jo gyvybės buvo pralaimėta. Situacija tokia, kad spaudžia gerklę ir trūksta žodžių.

„Tragiškas įvykis. Tragiškos žinios. Didvyriškai gelbėdamas jaunuolį sunkiai nukentėjo jaunas medikas. Deja, bet kova dėl jo gyvybės buvo pralaimėta.

Situacija tokia, kad spaudžia gerklę ir trūksta žodžių.

Reiškiu užuojauta žuvusio artimiesiems, visai Vilniaus greitosios medicinos stočiai bei greitosios medicinos pagalbos bendruomenei. Su tarnybos vadove detaliai aptarėme veiksmus ir pagalbą, kurios reikia tarnybos komandai artimiausiu metu. Individuali ir komandinė profesionalų psichologinė pagalba, tikiuosi, bent kažkiek prisidės prie smūgio, kurį mes visi jaučiame, sumažinimo.

Pastaruoju metu kartojantis smurto prie medikus atvejams, palaikau iniciatyvą griežtinti bausmes už smurtą prieš medicinos darbuotojus. Gelbėjantys neturi patys tapti aukomis. Nors šis atvejis ne apie smurtą, o apie pasiaukojimą ir didvyriškumą, bet tie, kurie aukojasi dėl mūsų, turi jaustis saugūs“, – rašo ministras.

Tragedija Naujojoje Vilnioje

Kaip jau rašyta, pirmadienį du jaunuoliai Naujojoje Vilnioje pateko prie geležinkelio sąstato, įveikę uždaros teritorijos tvorą. Septyniolikmetis jaunuolis užlipo ant traukinio vagono ir palietė laidus. Nuo galingos elektros iškrovos užsidegė drabužiai, jis apdegė apie 50 proc. kūno.

Į pagalbą nukentėjusiajam atvyko greitosios pagalbos ekipažas. Medikas suskubo prie nukentėjusiojo, tačiau laidai buvo neatjungti nuo įtampos, tad GMP darbuotojas irgi patyrė elektros iškrovą. Jo drabužiai taip pat užsidegė. Sąmonę praradęs medikas nuo vagono nukrito ant žemės, patyrė itin sunkių sužalojimų, nudegimų.

VIDEO: Nufilmuota, kaip gelbėjamas geležinkelyje nuo elektros nukentėjęs medikas

Per nelaimę nukentėjo ir policijos pareigūnas – gesindamas degantį greitosios pagalbos darbuotoją, jis apdegė ranką.

Nepilnametis ir greitosios pagalbos darbuotojas dėl daugybinių kūno nudegimų buvo paguldyti į ligoninę. Policininkas po medicinos pagalbos suteikimo gydomas ambulatoriškai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius