Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Muitininką Klaipėdoje papirkti bandžiusio vyriškio byla teisme atsidūrė per tris dienas

Klaipėdos apygardos prokuratūra kartu su Muitinės kriminalinės tarnybos Klaipėdos skyriaus pareigūnais per tris dienas supaprastinto proceso tvarka baigė ikiteisminį tyrimą dėl papirkimo.
Muitinė
Muitinė / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Kaip rašoma Klaipėdos apygardos prokuratūros pranešime, 41 m. klaipėdietis D.A. šių metų rugpjūčio 1 d. Klaipėdos teritorinės muitinės Malkų įlankos inspektoriui pasiūlė ir davė 100 litų kyšį už tai, kad pareigūnas jam kuo skubiau be eilės apiformintų gabenamo automobilio puspriekabės - namelio deklaracijas. 

Muitininkas apie į jo automobilio daiktadėžę įmestą 100 litų kupiūrą bemat  informavo savo vadovą, kuris apie įvykdytą nusikalstamą veiką pranešė Muitinės kriminalinės tarnybos Klaipėdos skyriaus pareigūnams.

Jau kitą dieną vyras, kuriam buvo pareikšti įtariami dėl mažesnio negu 1 MGL vertės kyšio davimo, atsidūrė ikiteisminiam tyrimui vadovaujančio Klaipėdos apygardos prokuroro kabinete. Įtariamajam D.A. sutikus, kad ikiteisminis tyrimas būtų baigtas supaprastinto proceso tvarka, prokuroras Linas Kiaurakis surašė pareiškimą dėl proceso užbaigimo teismo baudžiamuoju įsakymu ir bylą rugpjūčio 5 d. perdavė Klaipėdos miesto apylinkės teismui sprendimo priėmimui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius