Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Muitininkai pasienyje su Lenkija sulaikė uteniškį su 3 centneriais hašišo už 12 mln. Lt

Muitinės pareigūnai dar balandžio 3-iosios naktį pasienyje su Lenkija sulaikė daugiau nei 300 kg hašišo kontrabandos siuntą. Narkotikų vertė, preliminariais duomenimis, – apie 12 mln. Lt.
Sulaikytas hašišas
Sulaikytas hašišas / MKT nuotr.

Pastarosiomis savaitėmis, sustiprinus transporto priemonių kontrolę tiek pasienyje, tiek Lietuvos vidaus teritorijoje, į muitinės pareigūnų rankas įkliuvo ne viena stambi kontrabandos siunta.

Balandžio 3-iosios naktį, 2 val. 45 min., ties buvusiu Kalvarijos pasienio kontrolės punktu, muitinės pažeidimų prevencijos skyriaus mobiliosios grupės pareigūnai patikrinimui sustabdė iš Lenkijos įvažiavusį krovininį vilkiką MAN. Jo vairuotojas, uteniškis D.Ž., pareigūnams negalėjo įtikinamai paaiškinti, kodėl važiuoja tuščiomis, be krovinio, tad buvo nuspręsta automobilį detaliai patikrinti.

Panaudojus lazerinį atstumo matuoklį, nustatyta, kad priekinė vilkiko puspriekabės dalis, atskirta sienelės imitacija, o šioje slėptuvėje muitininkai surado 96 paketus (apie 307 kg) hašišo.

Kaip paaiškėjo vėliau automobilio vairuotojas yra gerai žinomas teisėsaugos pareigūnams – kartą jau buvo įkliuvęs su didele cigarečių kontrabanda. Vilkike aptiktos narkotikų slaptavietės konstrukcija itin panaši į tokias, kurias (atskirdami dalį puspriekabės jos priekinės sienelės imitacija) dažnai naudoja ir cigarečių kontrabandininkai.

Automobilio vairuotojas yra gerai žinomas teisėsaugos pareigūnams – kartą jau buvo įkliuvęs su didele cigarečių kontrabanda.

D.Ž. buvo sulaikytas dviem paroms, o Muitinės kriminalinės tarnybos Kauno skyriuje dėl narkotikų kontrabandos padėtas ikiteisminis tyrimas pagal du Baudžiamojo kodekso straipsnius: 199 str. 2 d. (Pasikėsinimas įvykdyti narkotinių medžiagų kontrabandą) ir 260 str. 3 d. (Neteisėtas disponavimas labai dideliu narkotinių ar psichotropinių medžiagų kiekiu). Sulaikytajam gresia laisvės atėmimas nuo 10 iki 15 metų. Penktadienį (balandžio 4 d.) Kauno miesto apylinkės teismo sprendimu jis buvo suimtas 15 dienų.

Muitinės kriminalistų žiniomis, didmeninė hašišo kaina juodojoje rinkoje siekia iki 40 Lt už gramą, taigi, sulaikytas narkotikų kiekis vertinamas apie 12 mln. Lt. Tai didžiausia šiemet Lietuvoje sulaikyta hašišo kontrabanda.

Pareigūnų manymu, sulaikytas hašišas yra afrikietiškos kilmės: Lietuva pastaraisiais metais yra tapusi tranzitiniu punktu gabenant į Rusiją kokainą ir hašišą, taip pat marihuaną. Pastarąją dažniausiai nelegaliai atplukdo iš Maroko į Ispaniją per Gibraltaro sąsiaurį, o iš Rusijos per Lietuvą į Vakarų Europos valstybes dažniausiai vežamas heroinas.

Pernai Lietuvos muitinės pareigūnai sulaikė 1, 131 tonos įvairių narkotikų (hašišo, amfetamino, naujųjų psichoaktyvių medžiagų), kurių vertė juodojoje rinkoje būtų skaičiuojama maždaug 40 mln. Lt., pažymima Muitinės kriminalinės tarnybos atstovo ryšiams su visuomene Gedimino Kulikausko pirmadienį paviešintame pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius