Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Mūšyje dėl nelegalios pirties išgarsėjusiam verslininkui Arūnui Stroliui – ieškinys dėl skolos

Bendrovė „Merko statyba“ iš žinomo verslininko siekia prisiteisti kiek mažiau nei pusę milijono litų.
Verslininkas A.Strolis pagarsėjo nelegalios savo pirties gynyba.
Verslininkas A.Strolis pagarsėjo nelegalios savo pirties gynyba. / „Scanpix“ nuotr.

43 metų vilniečiui A.Stroliui – nauji nemalonumai. Aršiu pasipriešinimu savo nelegalios pirties griovėjams pernai išgarsėjęs verslininkas dabar tampomas po teismą dėl skolos.Skandalo nėra ir nebus, nes tas skandalas tiesiog neegzistuoja. Tai dviejų subjektų reikalai ir tai visiškai normalu, tuo labiau šiuo metu, – siūlė suprasti verslininkas A.Strolis.

Antradienį Vilniaus apygardos teismas išnagrinėjo žinomos statybų bendrovės „Merko statyba“ prašymą priteisti iš buvusio kompanijos „Centro kubas“ vadovo A.Strolio skolą bei delspinigius už atliktus statybos darbus.

Tiesiog laisvu piliečiu mėgstantis prisistatyti atsakovas buvo minėjęs, kad šią bylą ves per advokatą, tačiau šiandien nei A.Strolis, nei jo atstovas posėdyje nepasirodė. Teismas buvo informuotas, kad A.Stroliui mėginta įteikti šaukimą, tačiau verslininkas atsisakė jį priimti.

„Geruoju nepavyko susitarti?“ – statybos bendrovei atstovaujančio advokato Roberto Juodkos teiravosi teisėjas Antanas Rudzinskas. „Deja, nelabai nori kalbėtis“, – apgailestavo teisininkas.

Advokatas R.Juodka posėdžio metu pareikalavo, kad atsakovui neatvykus ir neatsiuntus atstovo, teismas vis vien imtųsi nagrinėti bylą ir priimtų sprendimą už akių. Teisėjas A.Rudzinskas sutiko. „Kita pusė nenori bendradarbiauti su mumis. Ką padarysi... Sprendimą išsiųsime ir žiūrėsime, ką jie tada darys“, – planavo teisėjas, turėjęs omenyje, kad sprendimą galima bus ir skųsti.

Po posėdžio advokatas R.Juodka 15min.lt sakė, kad įsiskolinimas yra už „Merko statybos“ atliktus rangos darbus, remontuojant gyvenamąjį namą su komercinėmis patalpomis sostinės senamiesčio Trakų gatvėje. Tikslios sumos jis neminėjo, tik sakė, kad tai kiek mažiau nei 0,5 milijono litų.

„Buvo bandyta derėtis, bet derybos nutrūko jo paties iniciatyva. Bendradarbiavimas realiai nutrūko praėjusių metų žiemą ir nuo to laiko neliko nieko kita, kaip tik kreiptis į teismą. Iš dokumentų, laiškų, jo paties bei jo techninių prižiūrėtojų pasirašytų priėmimo-perdavimo aktų jis faktiškai pripažįsta tą skolą“, – pasakojo R.Juodka.

„Scanpix“ nuotr./Nugriauta A.Strolio pirtis.
Nugriauta A.Strolio pirtis.

Telefonu kalbėdamas su 15min.lt, įsiskolinimo neneigė ir A.Strolis. „Skandalo nėra ir nebus, nes tas skandalas tiesiog neegzistuoja. Tai dviejų subjektų reikalai ir tai visiškai normalu, tuo labiau šiuo metu“, – siūlė suprasti verslininkas, raginęs šia tema verčiau nesidomėti.

Beje, įdomi paralelė tarp A.Strolio ir Aplinkos ministerijos. Kai buvo griaunama verslininko pirtis, šiai iniciatyvai dirigavo buvęs Aplinkos ministerijos vadovas. O dabartinis aplinkos ministras atėjo dirbti į Vyriausybę būtent iš „Merko statybos“ vadovo pareigų.

15min.lt primena, kad pernai gegužės 1 dieną po kelių nesėkmingų bandymų Molėtų rajone pagaliau buvo nugriauta ant ežero kranto pastatyta šešerius metus stovėjusi nelegali pirtis.

Ankstesnis bandymas išardyti statinį buvo nesėkmingas, nes inspektorių bei antstolį savo valdose pasitikęs A.Strolis pareiškė, jog pirtis bus nugriauta „tik per mano lavoną.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius