TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Mykolo paieška Stirnių kaime: 0,5 km ruožą spėta patikrinti, o tuomet žvalgams kilo kliūtis

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas (PAGD) apibendrino dar vieną galimai nuskendusio nepilnamečio paieškų etapą. Žvalgybą Neries upės pakrantėse Trakų rajone išvakarėse teko nutraukti, netikėtai subjurus orams.
Temos iliustracija
Temos iliustracija: nuolat tikrinamos ir naujos, ir pakartotinai tos pačios Neries upės atkarpos / 15min koliažas

Rankų nenuleidžia nei Mykolo paieškų misijos savanoriai, nei profesionalūs ugniagesiai gelbėtojai. Pastarųjų šiandieną viešinamoje glaustoje ataskaitoje rašoma, kaip ketvirtadienį sekėsi darbuotis Stirnių kaime (Trakų r., Lentvario sen.).

„Tęsiama nuo 2023-02-05 galimai nuskendusio nepilnamečio paieška Neries upėje“, – rašoma PAGD kronikoje.

Reziumuojama, kad, panaudojus oro droną, išvakarėse išžvalgyta apie 500 metrų upės pakrantės.

„Skenduolis nerastas“, – lakoniškai konstatuojamas rezultatas.

Ataskaitoje yra ir akcentas, kad ne viskas priklauso nuo gelbėtojų ryžto bei profesionalumo – veiklos planus sujaukti gali netgi orų permainos: vasario 23 d. iš drono vykdytą paiešką Trakų rajone teko nutraukti anksčiau dėl sukilusių vėjo gūsių.

Mykolo ieškančios tarnybos ir būriai savanorių tikrina visas versijas. Viena pagrindinių išlieka susijusi su upe.

Paieškų geografija nuolat plėtėsi: prasidėjusi nuo Vilniaus centro, žvalgyba nusitęsė iki sostinės pakraščio, o vėliau ir Trakų rajono. Šįkart minimas Stirnių kaimas yra dar toliau, nei anksčiau dienos maršruto pabaigos tašku laikyta Valų gyvenvietė. Tiesa, Neris pastarosiomis savaitėmis srauni, tad dingusio jaunuolio dairomasi iki pat Jonavos, Kauno.

Išvakarėse Mykolo paieškų koordinatoriai skelbė žvejų mobilizaciją: feisbuke pranešta, kad reikia konkrečios jų pagalbos.

„Ieškome savanorio, galinčio šį savaitgalį pasijungti prie paieškos vandenyje komandos, kuris turėtų ir mokėtų valdyti sonarą“, – kreipėsi viena koordinatorių. Entuziastingai priimtos idėjos įtraukti į šią misiją žvejų bendruomenę, kurios nariai neretai būna apsirūpinę povandeninės žvalgybos įranga ir moka ją valdyti.

Paskutinį gyvą kontaktą penkiolikmetis su draugais turėjo šeštadienį, vasario 4 d., apie 16 val. prie Vingio kino teatro. Maždaug po pusvalandžio vaizdo skambučiu bendravo su draugu.

Per paieškas Vilniuje prie Žirmūnų tilto rasti įvairūs vaikino daiktai – striukė, kuprinė, telefonas, banko kortelė, ausinės. Todėl ieškančiųjų akys krypsta būtent į Neries upės vandenis. Dingusiojo paieška yra didžiulio masto, nelaimė sutelkė bendruomenę ir parodė vieningo tikslo siekiančių žmonių bei tarnybų galią.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius