Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 03 07 /15:07

Naktinė drama Vilniaus bendrabutyje: 12-tas aukštas sulietas benzinu – tik nespėta įžiebti ugnies?

Pakilus liftu į 12-ą Kalvarijų gatvėje esančio bendrabučio aukštą ir atsivėrus durims, iškart pajuntamas lengvas benzino kvapas. Visa rytą namo gyventojai kruopščiai valė, vėdino laiptinę ir džiaugėsi išvengę didžiulės tragedijos. Jos išvengta tik naktį keisto kvapo pabudinto ir nesudvejojusio kaimyno dėka.
Daugiabutis Kalvarijų gatvėje
Daugiabutis Kalvarijų gatvėje / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Prabudau ir pajutau stiprų kvapą, atidariau duris. Grindys sulietos benzinu, pridėta skudurų, žmonėms pripilta prie durų, ant durų, visur, kur tik įmanoma. Kur lifto aikštelė, ten visur benzinas, pridėta skudurų, kad nebūtų, kur atsitraukti.

Girdėjau, kaip kažkas bandė lyg ir žiebtuvėliu uždegti. Pradėjau bėgti basas per visą benziną, bet mane išgirdo ir pradėjo laiptais bėgti į apačią“, – pasakojo neseniai į šį namą gyventi atsikėlęs ir galimą padegimą sustabdęs Danielius.

VIDEO: Naktinė drama Vilniaus bendrabutyje: 12-tas aukštas sulietas benzinu

Sostinės Kalvarijų gatvėje policija aiškinasi, kas galbūt pasikėsino sunaikinti žmonių turtą visuotinai pavojingu būdu.

Pranešimą apie šį įvykį Vilniaus apskrities policija trečiadienio naktį gavo 3.31 val.

15min apie tai sužinojo iš pačių gyventojų.

„Šiąnakt Kalvarijų gatvėje 159 buvo pasikėsinta sudeginti visą dvyliktą aukštą kartu su visais gyventojais. Tragedija neįvyko tik per plauką, nes vienas kaimynas pajuto stiprų benzino kvapą. Išėjęs į koridorių pamatė, kad visur pripilta benzino. Apipiltos spintos, prie tų spintų pridėta kažkokių benzine išmirkytų rūbų.

Erdvė prie lifto ir avarinio išėjimo buvo itin kruopščiai apipilta benzinu, kad žmonės neturėtų kaip pabėgti.

Prie žmonių durų pridėta skudurų, išmirkytų benzine. Erdvė prie lifto ir avarinio išėjimo buvo itin kruopščiai apipilta benzinu, kad žmonės neturėtų, kaip pabėgti“, – 15min pasakojo viena moteris, nenorėjusi viešai prisistatyti.

Vilnietė tvirtino, kad kilus gaisrui visas aukštas neturėtų nė menkiausios galimybės išsigelbėti.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyryje 15min sužinojo, kad į šį pranešimą apie sąmoningai išlaistytą benziną pareigūnai reagavo operatyviai. Patruliai nedelsdami nuvyko minėtu adresu ir pakilę į paskutinį buvusio bendrabučio aukštą iš tiesų pajuto aitrų degalų kvapą.

Policininkai iškart pasikalbėjo su vyru, skambinusi numeriu 112. Jis tvirtino, kad miegojo, tačiau prabudo nuo aitraus dvoko. Išėjęs į laiptinę jis lyg girdėjo žingsnius, tačiau nieko nematė. Jokiais savo įtarimais, kas galėtų norėti sudeginti visą namo aukštą kartu su miegančiomis šeimomis, vilnietis su patruliais nepasidalijo. Paklaustas, ar nori dėl neįvykusio išpuolio parašyti pareiškimą, vyras tokios teisės atsisakė.

Vis dėl iš ryto pačių pareigūnų iniciatyva Vilniaus miesto 1-ajame policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Baudžiamojo kodekso straipsnį dėl pasikėsinimo sunaikinti turtą visuotinai pavojingu būdu.

„Kriminalistai, tyrėjai buvo, įvardinome, ką įtariame, kam užtektų tam proto, manau, kad kol kas jie apsiramins, – sakė viena aukšto gyventoja ir pridūrė esanti patenkinta pareigūnų darbu. – Policija sureagavo labai rimtai, paėmė degtukus, kuriais bandyta degti, bet jais nepavyko, tada bandyta su žiebtuvėliu. Policija paėmė viską, nufotografavo, kur bandyta degti.“

Aukšto gyventojai įtaria, kad tai – žemiau gyvenančių kaimynų kerštas, jie girti Naujųjų metų naktį atėjo į 12-ą aukštą „ieškoti nuotykių“, konfliktą sprendė atvykusi policija, o gyventojai nepabijojo parašyti pareiškimus.

„Iš jų buvo sulaukta grasinimų, kad 12-as aukštas kentės, kad čia bus padaryta ir sutvarkyta. Tada gal mėnesiui jie apsiramino, tyliai sėdėjo ir turbūt laukė momento, kol pasimirš konfliktas ir vakar sulaukėme.

Mes kažko laukėme, bet galvojome, kad ateis aiškintis ar dar ką. Tokio dalyko tikrai nesitikėjome, visame aukšte gyvena daugiau nei 9 mažamečiai vaikai, iš viso aukšte gyvena daugiau nei 30 žmonių“, – pasakoja bendrabučio gyventoja.

15min šaltinių teigimu, anksčiau būtent tame aukšte gyveno keletas problemiškų asmenų, kurie galėtų turėti su kažkuo pykčių. Tačiau dabar „gyventojai pasikeitę“, ten įsikūrę daug jaunų šeimų.

Visi gyventojai tvirtina, kad jei padegėjams būtų pavykę įžiebti ugnį, vargu ar kam nors būtų pavykę išsigelbėti gyviems.

Tačiau trečiadienį kalbinti gyventojai per daug nepanikavo ir tikėjosi, kad toks didelis dėmesys ir rimta policijos reakcija į įvykį atgrasys įtariamuosius nuo tolesnių veiksmų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius