Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naktiniame klube dirbo karys

Lietuvos kariuomenės karys įtariamas papildomai uždarbiavęs kaip apsaugininkas. Vaikinui už tai gresia rimti nemalonumai – net atleidimas iš tarnybos.

Karys įkliuvo per savo parodytą didelį uolumą. Tądien į Vilniaus Rotušės aikštėje įsikūrusį klubą „Helios“ atvyko policijos pareigūnas, LŽ duomenimis, norėjęs patekti pas klubo vadovus. Teigiama, kad pareigūnas tenorėjo paklausti keletą klausimų, susijusių su vienos bylos tyrimu. Tačiau į klubą jo neįleido apsaugininkas, budėjęs prie durų. Policija netruko išsiaiškinti, kad didelį budrumą parodęs vyras – Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino štabo bataliono (LDKGŠB) grandinis Viktoras Rudakas. Policijoje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl administracinio teisės pažeidimo.

Kol kas tyrimas dar nebaigtas, bet V.Rudakas gali sulaukti nuobaudos. Mat karys neturi teisės dirbti jokio papildomo darbo, išskyrus mokslinį arba kūrybinį. Tai numato Krašto apsaugos sistemos organizavimo ir karo tarnybos įstatymas. Be to, LŽ duomenimis, policijoje yra ir vieno asmens skundas, galintis V.Rudakui atsirūgti dar didesniais nemalonumais. Jame teigiama, neva pareiškėją „Helios“ klube sumušė apsaugininkas V.Rudakas.

Valstybinės darbo inspekcijos rašte konstatuojama, jog patikrinus minėtą klubą nustatyta, kad jame tikrai dirbo V.Rudakas. LŽ taip ir nepavyko sužinoti, ar vyras dirbo pasirašęs oficialią darbo sutartį, ar tiesiog gaudavo atlyginimą vokelyje. Tačiau tai tyrimo metu išsiaiškins policijos pareigūnai.

Savo ruožtu patikrinimą pradėjo ir kariškiai. Krašto apsaugos ministerijos Generalinėje inspekcijoje LŽ paaiškino, kad tokių tyrimų paprastai imasi tas padalinys, kuriame karys tarnauja. LDKGŠB Civilių ir karių santykių skyriaus viršininkas Ričardas Uzelka LŽ patvirtino, kad grandinis V.Rudakas tarnauja šiame batalione. 2008 metų pabaigoje jis pasirašė ketverių metų darbo sutartį. „V.Rudakas nėra nušalintas nuo tarnybos. Kol neįrodyta jo kaltė, jis nekaltas. Tačiau informacijos, kad grandinis galbūt dirbo apsaugininku, turime. Pradėtas tarnybinis patikrinimas“, – sakė R.Uzelka. Anot skyriaus viršininko, kuris kontroliuoja tarnybinį patikrinimą, jis jau teiravosi teisininkų, kas gali grėsti kariui, jei faktai pasitvirtins. „Teisininkų atsakymas buvo vienareikšmis – turi būti nutraukta darbo sutartis. Yra įstatymas ir jam negalima nepaklusti“, – sakė R.Uzelka. Jis pridūrė, kad jam kaip žmogui gaila jauno kario, jeigu šį ištiks tokia bėda. Patikrinimas, kaip prognozuoja R.Uzelka, veikiausiai bus baigtas sausio 20 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius