Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Namo renovacijos kokybe pasibaisėjusiam Šilutės gyventojui – teismo nuosprendis

Gerai, kad gyventojams rūpi, kaip atnaujinamas jų namas. Tačiau pastabas dėl darbų kokybės patartina reikšti civilizuotai. Renovuojamo namo apšiltinimą sugadinusiam šilutiškiui teismas išrašė baudą ir, žinoma, nurodė padengti nuostolius.
Renovuojami studentų bendrabučiai Saulėtekyje
Asociatyvinė iliustracija: renovuojamas pastato fasadas / Šarūnės Janušonytės/15min nuotr.
Temos: 2 Šilutė Renovacija

Šilutės rajono apylinkės teismas nubaudė 33 metų Andrių K., kuris, nepatenkintas UAB „Genra“ atlikta namo renovacija, tyčia sugadino naujai įrengtą apšiltinimą. Teismas vyrui skyrė beveik 377 Eur baudą ir priteisė 500 Eur bendrovės nuostoliams atlyginti.

Byloje nustatyta, kad praėjusį pavasarį nuteistasis savo nepasitenkinimą renovuojamo gyvenamojo namo darbais išreiškė sugadindamas 3,5 kvadratinio metro ploto naujai įrengtą putų polistirolo apšiltinimo sluoksnį.

Sugadintą namo apšiltinimą ištaisiusi bendrovė nurodė, kad patyrė 500 eurų nuostolių.

Teisme vyras savo kaltės nepripažino. Jis aiškino, kad pamatęs ant daugiabučio namo, kuriame gyvena, netinkamai klijuojamas polistirolo plokštes, paskambino statybos inspektoriui ir pranešė apie darbų broką. Pastarasis pasakęs pasiruošti parodyti šiuos defektus.

Pasak nuteistojo, jis, norėdamas patvirtinti blogą darbų kokybę, išpjovė po 0,5 kvadratinio metro skyles aplink jo kambario du langus esančiose putų polistirolo plokštėse, kai kur jas badė vinimi. Be to, vyras teigė, kad sugadino žymiai mažesnį plotą nei yra kaltinamas, nes darbininkai suniokotas vietas sutvarkė per dešimt minučių. Jis nemanė, kad blogai elgiasi ir pripažino padaręs tik apie 22 Eur nuostolių.

Teismas konstatavo, kad nuteistojo gynėjo pateikti duomenys, kuriuose nurodytas mažesnis sugadintos sienos plotas bei jo sutaisymo kaina, yra kritiškai vertinami ir jais negalima vadovautis. Teismo nuomone, statybų inspektoriaus, liudytojų parodymai, įvykio vietos apžiūros protokolo medžiaga įrodo asmens kaltę dėl tyčinio UAB „Genra“ turto sugadinimo bei jos patirtų nuostolių dydį.

Skiriant bausmę buvo atsižvelgta, kad vyras dirba, padarė vieną nesunkų tyčinį nusikaltimą, yra neteistas. Tačiau jo atsakomybę sunkino tai, kad nusikaltimą padarė būdamas neblaivus, nors pats nuteistasis tai neigė.

Sugadintą namo apšiltinimą ištaisiusi bendrovė nurodė, kad patyrė 500 Eur nuostolių. Teismas patenkino jos civilinį ieškinį dėl žalos atlyginimo ir iš vyro priteisė minėtą sumą, Šilutės rajono apylinkės teismo teisėjo padėjėjos ir atstovės ryšiams su visuomene Rasos Vekterienės parengtame pranešime.

Šį nuosprendį galima skųsti Klaipėdos apygardos teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius