Naujieji Vilniuje policininkų akimis: triukšmas, girti vairuotojai ir susižaloję vaikai

Pasitinkant Naujuosius metus Vilniuje rimtesnių nusikaltimų ir nelaimių, pareigūnų akimis, išvengta. Nuo gruodžio 31 d. 18 val. iki sausio 1 d. 6 val. Vilniaus apskrities vyriausiajame policijos komisariate užregistruota 87 pranešimai dėl triukšmo butuose ar namuose, 39 – dėl triukšmo ir konfliktų viešoje vietoje, 19 – dėl muštynių.
Naujųjų metų sutikimas Vilniuje
Naujųjų metų sutikimas Vilniuje / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Pasitikdami Naujuosius metus Vilniaus apskrities gyventojai įrodė mokantys švęsti gražiai ir draugiškai. Nors naujametę naktį iki pat paryčių netrūko šurmulio, o policijos pareigūnai sulaukė nemažai skundų bei iškvietimų, galima teigti, kad išvengta rimtesnių blogų padarinių.

Sausio 1-osios policijos registruojamų paros įvykių suvestinėje užfiksuoti 2 Vilniuje įvykdyti plėšimai, 16 smurto artimoje aplinkoje atvejų, 1 viešosios tvarkos pažeidimas. Eismo įvykių, kuriuose nukentėjo žmonės, nebuvo. Apskrityje nustatyti 9 neblaivūs vairuotojai. Turimi statistiniai duomenys ir viešąją tvarką užtikrinančių pareigūnų patirtis nuteikia optimistiškai. Matyti, kad pastaruoju metu, pasitikdami Naujuosius, vilniečiai ir miesto svečiai rodo vis didesnę pagarbą aplinkiniams ir sau patiems.

Sprogdindami petardas susižalojo 5 nepilnamečiai, pasakojama Vilniaus apskrities VPK atstovų penktadienį paviešintame pranešime. Pamačius išdykaujančius ar nesaugiai besielgiančius vaikus, būtina kuo skubiau apie tai pranešti policijai. Sausio 1-ąją tokių pranešimų gauta tik 16.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius