Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naujojoje Akmenėje sudegintas Lietuvos piliečiais tampančių ukrainiečių BMW: „Bus baisu išeiti į gatvę“

Praėjusią naktį ramiame Naujosios Akmenės mieste buvo kilęs sujudimas, kuomet atvira ugnimi liepsnojo ir beveik visiškai sudegė BMW automobilis. Įtariamas padegimas. Šia transporto priemone naudojosi iš Ukrainos į Lietuvą atvykusi šeima, kurios nariai iki šiol žavėjosi pasirinkto miesto ramybe, mūsų šalies gyventojų geranoriškumu, taikumu ir teigiamu požiūriu į juos. „Dabar bus baisu išeiti į gatvę“, – prasitarė Tania.
Įvykio vietoje: kas liko iš BMW
Įvykio vietoje: kas liko iš BMW / Asmeninio archyvo nuotr.

Lietuviškų šaknų turinti moteris papasakojo 15min į Lietuvą kartu su vyru atvykusi prieš šešerius metus. Ukrainos pilietybės atsisakymo procedūra šiek tiek užsitęsė, tačiau jau prieš porą metų Tania galėjo džiaugtis lietuvišku asmens dokumentu. Tuo metu jos vyras, kaip sutuoktinis, gavo leidimą gyventi Lietuvoje, laikinasis dokumentas kaskart pratęsiamas.

Šeimos gyvenimas Lietuvoje, Naujojoje Akmenėje, regis, klostėsi vis geriau ir geriau, kol vieną dieną (tiksliau, naktį) ramybės neatėmė šis gaisras.

Telšių apskrities policijoje 15min trečiadienį sužinojo, kad pirminio pranešimo apie liepsnojantį automobilį viename Naujosios Akmenės daugiabučių kieme tarnybos sulaukė 2.13 val.

Pasak Telšių VPK atstovės, kol kas pareigūnams trūksta duomenų apie įvykį, tad ikiteisminis tyrimas nėra pradėtas, aplinkybės tikslinamos.

Tuo metu BMW gaisrą užgesinę ugniagesiai esą tiesiai šviesiai pasakė, kad čia būta padegimo.

Asmeninio archyvo nuotr./Įvykio vietoje
Asmeninio archyvo nuotr./Įvykio vietoje

Maža to, Naujosios Akmenės ekipažo vyrai apskritai neprisiminė, kad jų palyginti ramiame mieste būtų nutikę kažkas panašaus. Teigiama, jog įvykio vietoje netgi buvo rasta įkalčių, bylojančių būtent apie sąmoningą liepsnos įžiebimą. Kažkas degaus buvo padėta po priekine mašinos dalimis, liepsnos netrukus apėmė variklį, o netrukus ir visą transporto priemonę.

„Tai man priklausantis automobilis, kuriuo naudojuosi ir pati, ir mano vyras. Aš namų šeimininkė, nežinau, kam galėčiau kenkti, trukdyti, ar kas norėtų man pakenkti. Apskritai su manimi nedaug, kas bendrauja, ir aš mažai bendrauju, nes nemoku lietuviškai. Mano vyras taip pat – labai malonus žmogus. Jis, kaip sakoma, ir musės negalėtų nuskriausti. Kaimynų jis gerbiamas, kaip draugiškas, padorus žmogus“, – pasakojo rusakalbė 15min pašnekovė.

Ji prasitarė, kad naktinis išpuolis sukėlė nerimą.

„Neįsivaizduoju, koks taip pasielgusio žmogaus tikslas, motyvas, todėl dabar man neramu. Arba galbūt vyras vieną dieną išeis į darbą, bet negrįš“, – svarstė moteris, neįsivaizduojanti, ar ji, ar sutuoktinis, ar visa jos šeima šiuo atveju tapo taikiniu. Kodėl, kaip daug sykių pakartojo Naujosios Akmenės gyventoja – jokios versijos ji neturi.

Lietuvos piliete tapusi ukrainietė trumpai apdarė visas teorines versijas, tačiau iškart jas paneigė.

Nepatinka atvykėliai? Niekada ir niekas apie tai Lietuvoje nėra pasakęs blogo žodžio. Pavydas? Juk 2000-ųjų laidos BMW nėra turtas, tai tik susisiekimo priemonė.

Vieta kieme? Joks kaimynas čia mašinos nestato ir statyti nenori, o jie savuosius „ratus“ įpratę statytis būtent čia jau seniai – konflikto negali būti. Konkurentų kerštas? „Kokie konkurentai, kai mes net neturime verslo? Kovo pradžioje vyras įkūrė įmonę ir atlieka kompiuterinę automobilių diagnostiką, bet ši veikla didelių pajamų neneša, neatima niekieno pelno, jokių užuominų ar grasinimų nesame sulaukę“, – kartojo moteris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius