-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Neatsargus rūkymas baigėsi tragiškai: per gaisrus Prienų rajone ir Šiauliuose žuvo vyrai

Per praėjusias 3 paras šalies ugniagesiai gelbėtojai vyko gesinti 53 gaisrų ir atliko 69 gelbėjimo darbus. Gaisruose žuvo du žmonės. Pirminiais duomenimis, abu tragiškai pasibaigė gaisrai kilo dėl neatsargaus rūkymo.
Gaisras pakaunėje
Asociatyvi iliustracija / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Sekmadienį, 8.26 val., buvo gautas pranešimas apie gaisrą Prienų rajone, Naujosios Ūtos seniūnijoje, Pilotiškių kaime. Atvykus ugniagesiams, namas buvo visiškai sudegęs, likę tik pavieniai smilkstantys židiniai. Gaisravietėje rastas sudegęs žmogaus kūnas.

Spalio 19-ąją, 3 val. nakties, gaisras kilo Šiauliuose, Gegužių gatvėje, viename iš daugiabučio butų. Jame ugniagesiai rado žmogų be gyvybės ženklų. Jis buvo perduotas medikams, tačiau jie padėti jam nebegalėjo. Medikai konstatavo jo mirtį. Gaisro metu sudegė lova, spintelė, aprūko visas 3 kambarių butas. Bute autonominio dūmų detektoriaus nebuvo.

Policijos duomenimis, abu tragiškai pasibaigę gaisrai greičiausiai kilo dėl neatsargaus rūkymo.

Penktadienį prieš vidurnaktį Kaišiadorių rajone, Kruonio miestelyje, atvira liepsna degė ūkinis pastatas. Gaisro metu apdegė 20 kv. m stogo, buvo išardyta 24 kv. m perdangos. Ugniagesiai išgelbėjo 20 naminių paukščių ir šunį.

Šeštadienį po vidurdienio Kaune, Meškauogių take, degė gyvenamasis namas. Gaisro metu sudegė jo stogas, sienos ir viduje buvę namų apyvokos daiktai. Autonominio dūmų detektoriaus name nebuvo.

21.46 val. Kauno rajone, Užliedžių seniūnijoje, Sausinės kaime, mediniame ūkiniame pastate degė pirtis. Gaisro metu sudegė apie 30 kv. m stogo dangos, palėpėje sudegė 1 t šieno ir rakandai, buvo nuardyta apie 20 kv. m pirties sienų. Ugniagesiai išsaugojo apie 50 kub. m malkų, sukrautų prie ūkinio pastato.

Sekmadienį, 13 val., Radviliškio rajone, Grinkiškio seniūnijoje, Pašušvio miestelyje, liepsnojo ūkinis pastatas. Gaisro metu sudegė medinė pastato dalis ir viduje buvęs šienas bei šiaudai, sukrito stogas.

13.43 val. gaisras kilo gyvenamajame name Telšiuose, J. Janonio gatvėje. Jo metu išdegė antrajame aukšte esantis vonios kambarys, išsilydė įtempiamosios lubos, aprūko kambariai, vandeniu buvo sulieta dalis pirmojo aukšto. Name autonominiai dūmų detektoriai buvo įrengti.

23.18 val. gaisras kilo Utenos rajone, Daugailių seniūnijoje, Bajoriškių kaime, džiovykloje, kurioje buvo supilta 15 kub. m grikių.

Prieš vidurnaktį Šilalės rajone, Kaltinėnų seniūnijoje, Gedminiškės kaime, atvira liepsna degė gyvenamasis namas. Atvykus ugniagesiams, jo stogas jau buvo sudegęs. Gaisro metu smarkiai nukentėjo medinė namo dalis: apdegė perdanga, sienos, namų apyvokos daiktai, nuo karščio suskilinėjo langų stiklai, viskas buvo sulieta vandeniu. Ugniagesiai iš namo išnešė du dujų balionus.

Šeštadienio rytą buvo pranešta, kad Skuodo rajone, Lenkimų miestelyje, į šulinį įkrito žmogus. Artimieji paaiškino, jog žmogus yra dingęs nuo vakaro ir jie įtaria, kad gali būti nuskendęs šulinyje. Ugniagesiai išsiurbė iš šulinio vandenį ir dugne aptiko žmogaus kūną. Ugniagesys gelbėtojas nusileido į šulinį, gelbėjimo virve aprišo kūną ir skenduolis buvo ištrauktas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius