Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nei Dubline, nei Rygoje vairuotojo pažymėjimo verčiau nepirkti

Praėjusį savaitgalį nesisekė ir užsieniečiams, ir mūsų tautiečiui: susidūrę su Lietuvos pasieniečiais, jie ne tik neteko suklastotų vairuotojo pažymėjimų, bet ir buvo priversti iš esmės keisti savo planus. Dėl pradėtų ikiteisminių tyrimų.
Dokumento klastotė
Dokumento klastotė / VSAT nuotr.

Penktadienį VSAT Varėnos pasienio rinktinės Kalvarijos pasienio užkardos pareigūnai ties Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimu, kelyje Marijampolė–Suvalkai, pasirinktinai patikrinti sustabdė mikroautobusą „Mercedes-Benz Sprinter“. Prancūzijoje registruotą automobilį vairavo 41-erių Rusijos pilietis, turintis leidimą gyventi toje šalyje.

Lenkijos link vykęs vairuotojas pasieniečiams pateikė tvarkingus automobilio dokumentus. Tačiau jo vardu Rumunijoje išduotas vairuotojo pažymėjimas Kalvarijos pasieniečiams sukėlė įtarimų. VSAT pareigūnai neužtruko išsiaiškinti, kad šis ruso pateiktas dokumentas, įtariama, – visiška klastotė.

Pasieniečiai rusą sulaikė ir uždarė į areštinę. Dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo juo VSAT Varėnos pasienio rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Užsieniečiui gresia areštas arba laisvės atėmimas iki 4 metų.

Automobilis „Mercedes-Benz Sprinter“ perduotas kartu vykusiam asmeniui, turėjusiam tvarkingus kelionės dokumentus ir teisę valdyti transporto priemonę.

Penktadienio vidurdienį Kauno oro uoste dirbę VSAT pareigūnai tikrino reisu iš Airijos, Dublino, atskridusių asmenų dokumentus. Kontrolės metu pasieniečiams įtarimų sukėlė vienas 48-erių keleivis, Airijoje gyvenantis Lietuvos pilietis. Bendraudamas su patikrą vykdžiusiu VSAT pareigūnu, vyras vietoj tapatybės kortelės nelauktai pateikė vairuotojo pažymėjimą. Tuomet buvo nuspręsta išsamiau apžiūrėti visus keleivio dokumentus. Pasieniečių nuojauta neapgavo: Lietuvoje vyro vardu išduotas vairuotojo pažymėjimas – greičiausiai klastotė.

VSAT pareigūnai keleivį sulaikė ir atvesdino į Kauno oro uosto pasienio kontrolės punkto patalpas.

Dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo juo Vilniaus pasienio rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tai gresia bauda, areštas arba laisvės atėmimas iki ketverių metų.

Po apklausos vyriškis paleistas, jam skirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti ir dokumentų paėmimas.

Sekmadienio vakare VSAT Vilniaus pasienio rinktinės Lavoriškių pasienio užkardos pareigūnai ties Vilniaus rajono Mačiuliškių kaimu, kelyje Vilnius–Polockas, vykdydami pasienio teisinio režimo kontrolę, patikrinti sustabdė įtarimų sukėlusį automobilį „Volkswagen Passat“. Transporto priemonę su lietuviškais registracijos numeriais vairavo 35-erių Kirgizijos pilietis, turintis leidimą gyventi Lietuvoje.

Patikros metu vyras, be kitų dokumentų, pateikė ir jam neva išduotą kirgizišką vairuotojo pažymėjimą. Dokumentas pasieniečiams sukėlė įtarimų. Netrukus nustatyta, jog tai, įtariama, – visiška klastotė. Pasieniečius kirgizas tikino savo vairuotojo pažymėjimą pametęs Rygoje, o šitą – įsigijęs už pinigus.

Dėl transporto priemonės vairavimo neturint tam teisės kirgizui skirta 300 eurų administracinė bauda. Tačiau kur kas didesni nemalonumai jo laukia už disponavimą klastote bei jos panaudojimą. Dėl šio fakto Vilniaus pasienio rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Kirgizui gresia areštas arba laisvės atėmimas iki 4 metų.

Automobilis „Volkswagen Passat“, kurio teisėsauga neieško, laikinai saugomas Lavoriškių pasienio kontrolės punkte.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius