-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2019 02 14 /10:18

Kauno įmonėje galimai nutekėjo cheminės medžiagos: į ligoninę pristatyti 4 darbuotojai

Trečiadienio vakarą Pramonės pr. veikiančioje „Korio formulės“ įmonėje įvyko nelaimė. Nutekėjus kol kas nežinomoms cheminėms medžiagoms, teko stabdyti veiklą ir evakuoti darbuotojus. Keturi iš jų, besiskundę įvairiais sveikatos sutrikimais, išvežti į ligoninę.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje/ Asociatyvi nuotr. / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Kaip informuoja Kauno apskrities priešgaisrinė gelbėjimo valdyba, vasario 13 d. 19.12 val. gautas pranešimas iš greitosios medicinos pagalbos stoties, kad įmonės, veikiančios Pramonės pr. 4H, pastate tvyro neaiškus kvapas, yra apsinuodiję 5 žmonės.

Į vietą atvykus ugniagesiams gelbėtojams, į lauką buvo išėję 8 darbuotojai. Jie skundėsi įvairiais sveikatos sutrikimais. Sunegalavusius apžiūrinėjo medikai.

Iš gamybos patalpų buvo evakuoti likę 4 darbuotojai. Iš viso naktinėje pamainoje dirbo 12 žmonių. Sustabdyta gamybos veikla.

Įmonė UAB „Korio formulė“ gamina kartono pakuotes, gamybos metu naudojamos lakios medžiagos (dažai, klijai, lakai ir pan.). Patalpos buvo nevėdinamos, šildomos dujomis.

Įmonės administracijos ar atsakingų darbuotojų įvykio metu nebuvo.

Apie incidentą buvo informuotas Kauno miesto savivaldybės civilinės saugos skyrius, buvo atvykę policijos pareigūnai.

Po medikų apžiūros į gydymo įstaigą buvo išvežti 4 darbuotojai: 3 moterys ir 1 vyras.

21.19 val. ugniagesiai gelbėtojai vėl vyko į įvykio vietą. Gautas pranešimas iš policijos komisariato, kad reikalinga pagalba apžiūrėti įmonės patalpas, kuriose yra pasklidę neaiškios cheminės medžiagos.

Atvykus priešgaisrinėms gelbėjimo pajėgoms, vietoje jau dirbo policijos tyrėjai. Policijos pareigūnų prašymu, grandis su cheminės apsaugos kostiumais ir kvėpavimo aparatais pastato viduje atliko fotonuotraukas.

Kauno apskrities policijos žiniomis, vasario 13 d. apie 19.38 val. gautas pranešimas, kad Kauno Pramonės pr. veikiančioje įmonėje yra galimai apsinuodiję įmonės darbuotojai. Į gydymo įstaigą medicininei pagalbai suteikti pristatyti 5 asmenys: trys vyrai ir dvi moterys.

Policijos pareigūnai aiškinasi, kokiomis aplinkybėmis ir kuo galėjo apsinuodyti darbuotojai. Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai atlieka įvykio aplinkybių patikslinimą.

Kauno klinikų, į kurias buvo pristatyti darbuotojai, atstovų teigimu, atlikus tyrimus, keturiems pristatytiems pacientams buvo nustatytas apsinuodijimas. Po atliktos pacientų apžiūros ir suteiktos pagalbos visi jie buvo išleisti į namus.

Papildyta 10.30 val. Kaip ketvirtadienio rytą 15min informavo Kauno miesto savivaldybė, administracijos Viešosios tvarkos skyriaus Civilinės saugos ir mobilizacijos poskyrio budintis vasario 13 d. 19.45 val. sulaukė skambučio iš Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento Bendrojo pagalbos centro. Buvo informuota, kad UAB „Korio formulė“ įvyko incidentas, kurio metu yra apsinuodijusių žmonių. Įvykio vietoje yra Kauno priešgaisrinės gelbėjimo valdybos ir greitosios pagalbos atstovai. Kokiomis medžiagomis apsinuodyta – nenustatyta. Daugiau informacijos nebuvo pateikta.

Dėl išsamesnės informacijos, pasak skyriaus atstovų, reiktų kreiptis į Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentą, Valstybinę darbo inspekciją ar Nacionalinį visuomenės sveikatos centrą, kadangi tai nėra Kauno miesto savivaldybės kompetencijos klausimas.

Tai jau antra nelaimė, kuri šioje įmonėje nutinka šį mėnesį. Vasario 1 d. korinio kartono intarpus gaminančios bendrovės darbuotojui A.K., gimusiam 1964 m., valant technologinę liniją, besisukantys volai įtraukė dešinę ranką.

Nukentėjusį vyrą iš volo gniaužtų išlaisvino darbuotojai iki ugniagesių gelbėtojų atvykimo. Žmogus sąmoningas perduotas medikams, išvežtas į Kauno klinikas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius