Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nelaimė Panevėžio rajone: mėšlą siurbiančio agregato įtrauktas nepilnametis atsidūrė reanimacijoje

Su 15min redakcija susisiekė Gabrielė, kuri papasakojo apie jos nepilnametį brolį R.R. ištikusią nelaimę – nelegaliai dirbdamas pas vieną Panevėžio rajono ūkininkę, berniukas buvo įtrauktas mėšlą siurbiančio agregato ir atsidūrė ligoninės reanimacijoje.
Naktis Kauno klinikų traumų ir skubios pagalbos centre
Ligoninėje / Asociatyvi nuotr. / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Pasidomėkite vaiku, gulinčiu Respublikinės Panevėžio ligoninės Reanimacijos skyriuje. Jis dirbo pas vieną ūkininkę kaime ir smarkiai susižalojo ranką. Neteko daug kraujo“, – tokiu pranešimu į redakciją kreipėsi nukentėjusio penkiolikmečio sesuo Gabrielė.

Šeštadienio vakarą mano brolis padėjo tiems ūkininkams traukti srutas. Apie 22 valandą jo buvo paprašyta patikrinti, ar dar daug mėšlo liko. Brolis pasilenkė pažiūrėti, o aparatas staiga įtraukė jo striukę ir jį patį, – istoriją pasakojo nukentėjusiojo sesuo.

Pasak jos, brolis gyvena Pasvalio rajone, Pumpėnų kaime. Savaitgaliui jis išvyko pasisvečiuoti pas kitą seserį (šeimoje iš viso auga 9 vaikai) į Panevėžį. Sesuo turi sugyventinį, su kuriuo kartu augina vaiką.

„Kadangi sesuo neseniai broliui buvo atidavusi mobilųjį telefoną, šeštadienį paprašė už jį atidirbti – padėti sugyventinio tėvams, kurie ūkininkauja Linkaučių kaime, Panevėžio rajone. Šeštadienio vakarą mano brolis padėjo tiems ūkininkams traukti srutas. Apie 22 valandą jo buvo paprašyta patikrinti, ar dar daug mėšlo liko. Brolis pasilenkė pažiūrėti, o aparatas staiga įtraukė jo striukę ir jį patį“, – istoriją pasakojo Gabrielė.

Pasak jos, nukentėjusio vaikino tėvai apie nelaimę sužinojo tik po vidurnakčio, kai pas juos į namus atvažiavo policijos pareigūnai. Sesuo apie šį skaudų įvykį gimdytojams nieko nepranešė.

„Pasirodo, smarkiai nukraujavusį brolį mano sesuo su savo sugyventiniu nuvežė į Respublikinę Panevėžio ligoninę ir tiesiog paliko. Nusiplovė rankas. Visai šeimai šokas. O jei būtų numiręs... Juk nepilnametis dirbo pas ūkininkę nelegaliai. Kaip galima taip neatsakingai elgtis? Reikia turėti proto – vaikui liepė tokius darbus dirbti. Sesuo dabar neatsiliepia telefonu. Jos sugyventinis taip pat“, – savo šeimos narių poelgiu stebėjosi Gabrielė.

Pasak jos, broliui buvo nutrauktos sausgyslės, išplėšyti raumenys, sužalotos kojos, rankos ir smakras. Smarkiai nukraujavusiam paaugliui perpiltas kraujas, atlikta operacija.

Jis pats papasakojo šeimai, kas nutiko šeštadienio vakarą viešint pas sesers sugyventinio tėvus. Septintą klasę lankantis vaikinas pamena, kaip pasilenkė pažiūrėti, ar baigiasi srutos, kai staiga buvo įtrauktas agregato. Daugiau nieko neatsimena.

Respublikinės Panevėžio ligoninės Vaikų ortopedijos-traumatologijos bei chirurgijos skyriaus gydytojas 15min patvirtino, kad toks paauglys vėlyvą šeštadienio vakarą buvo pristatytas į ligoninę. Komentuoti apie jo sveikatos būklę chirurgas negalėjo, tačiau informavo, kad vaiko būklė stabili – pavojus gyvybei nebegresia.

Panevėžio apskrities policija apie šį įvykį yra informuota. Kaip 15min patvirtino jos atstovas, atliekamas pirminis tyrimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius