Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Nelegalios automobilių „drag“ lenktynės Zoknių oro uoste: nugalėtojas „prizą“ atsiims teisme

Šiauliuose, Zoknių rajone, apleistame lėktuvų pakilimo take, besirenkančių nelegalių automobilių traukos lenktynių (dar kitaip žinomų kaip dragai) gerbėjų ramybę pastaruoju metu nuolat drumsčia pareigūnai. Lenktyninkų pamėgtu laiku Kelių policijos biuro patruliai vis užsuka pasižiūrėti, ar nevyksta nelegalios lenktynės, kurios ekstremaliam jaunimui yra labai jau prie širdies.
„Dragai“: nelegalių naktinių lenktynių atmosfera.
„Dragai“: nelegalių naktinių lenktynių atmosfera. / Jurgitos Andriejauskaitės/15min.lt nuotr.

Vieni gyventojai piktinasi tokiu nelegaliu renginiu, keliančiu grėsmę tiek jo dalyviams, tiek žiūrovams, ir kelia klausimą, kokių priemonių imamasi joms nutraukti. Kiti piktinasi, kad policijos kišimasis į čia vykstančius „dragus“ yra trukdis jaunimo savirealizacijai ir emocinei iškrovai bei siūlo netrikdyti jaunimo laisvalaikio.

Pareigūnai ir netrikdytų, jei toks laisvalaikio leidimas kartais nesibaigtų tragiškai. O tragiškų pavyzdžių apstu. Vienas jų – prieš mėnesį čia, Zokniuose vykusių „dragų“ teritorijoje, įvykusi skaudi avarija. Be šalmo važiavęs motociklininkas susidūrė su automobiliu ir buvo sunkiai traumuotas. Medikams jo gyvybės išgelbėti nepavyko.

Policijos pareigūnai mano, kad nelegalios traukos lenktynės yra nesaugios, motociklai ir automobiliai nepritaikyti joms, trasa neatitinka saugumo reikalavimų, o vairuotojams dažnai trūksta įgūdžių. Į lenktynes, už kurias niekas neprisiima atsakomybės, atvažiavęs jaunimas gali būti apsvaigęs nuo alkoholio, tuo sukeldamas pavojų sau ir kitiems. Todėl apleistas lėktuvų pakilimo takas yra nuolatiniame policijos pareigūnų akiratyje.

Pareigūnams teko būti ne tik „drago“ stebėtojais, bet ir greičio matuokliu užfiksuoti nugalėtojo greitį: 103 km/val.

„Drago“ gerbėjai tai jaučia ir pastaruoju metu vengia ten rinktis. O jei ir būna susirinkę, pamatę atvažiuojantį Kelių policijos biuro ekipažą tuoj pat išsisklaido.

Tačiau gegužės 16 d. pareigūnams teko būti ne tik „drago“ stebėtojais, bet ir greičio matuokliu užfiksuoti nugalėtojo greitį.

Kai vakare patruliai įvažiavo į lenktynininkų pamėgtą teritoriją, pastebėjo, kad startuoja du automobiliai. Policininkai nuskubėjo jų pasitikti prie finišo linijos ir pirmieji pasveikino  nugalėtoją, pranešdami, kad jis viršijo leistiną greitį net 53 kilometrais. Kadangi Zoknių aerouostas yra miesto teritorija, tad leistinas greitis čia yra 50 km/val., na, o greičio matuoklis užfiksavo 103 km/val.

28 metų šiauliečiui J.E. už leistino greičio viršijimą buvo surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas. „Drago“ nugalėtojas „prizą“ atsiims teisme. Ir jis – įspūdingas. Už nustatyto  greičio  viršijimą daugiau kaip 50 km/val. yra numatyta bauda nuo 1 000 iki 1 500 litų ir teisės vairuoti atėmimas nuo 1 iki 3 mėnesių arba septynių parų administracinis areštas su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu šešiems mėnesiams, primenama Šiaulių apskrities VPK atstovės spaudai Gailutės Smagriūnienės antradienį paviešintame pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius