Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nelegalius migrantus sulaikė pasieniečiai, o jų gabentojus – nuteisė teismas

Panevėžio apygardos teismas baigė nagrinėti vilniečio bei jo bendrininkų bylą, kurioje vyrai buvo kaltinti nelegalių migrantų per sieną gabenimu. Nusikaltimo organizatoriui skirta šešerių metų laisvės atėmimo bausmė, bendrininkams – ketverių metų trejų mėnesių ir dvejų metų laisvės atėmimas.
Paulius Diliūnas
Paulius Diliūnas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Panevėžio apygardos teismas, baigęs nagrinėti neteisėto valstybės sienos perėjimo Lietuvos Respublikos teritorijoje baudžiamąją bylą, kaltu pripažino nusikaltimui bendrininkų grupę organizavusį 35 metų vilnietį Romaną Vedeniną, nuteisiant jį šešerių metų laisvės atėmimo bausme, ir 31 bei 38 metų jo padėjėjus – Sergejų Zelenkevičių ir Dariušą Klenovskį – ketverių metų trejų mėnesių ir dvejų metų laisvės atėmimu.

Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnų ikiteisminio tyrimo metu surinktais duomenimis, 2013 metų pavasarį R.Vedeninas, susitaręs su bendrininku, už piniginį atlygį, Ignalinos rajone organizavo valstybės sieną pereisiančių užsieniečių, neturinčių nuolatinės gyvenamosios vietos, gabenimą.

Nelegalų migrantų gabenimo organizatorius, suradęs transporto priemonę ir paskirstęs vaidmenis savo padėjėjams, mobiliojo ryšio telefonu koordinavo nusikaltimo vykdymą ir davė nurodymus bendrininkams. Tačiau nusikalstamos veikos vykdytojams nepavyko surasti neteisėtai sieną perėjusių ir pasiklydusių užsieniečių. Du Afganistano Islamo Respublikos ir keturis Vietnamo Socialistinės Respublikos piliečiais prisistačiusiais užsieniečius rado ir sulaikė Valstybės sienos apsaugos tarnybos Ignalinos rinktinės pareigūnai.

Valstybinį kaltinimą nagrinėjant bylą teisme palaikė Panevėžio apygardos prokuratūros prokurorė Dalia Markauskienė.

Baudžiamasis kodeksas už neteisėto žmonių gabenimo per valstybės sieną organizavimą dėl savanaudiškų tikslų numato laisvės atėmimo bausmę iki 10 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius