-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nemunu plaukė kontrabandinės „lytys“ su GPS įranga

Kapčiamiesčio pasieniečiai iš Nemuno, kuriuo eina siena su Baltarusija, ištraukė pusaštunto tūkstančio pakelių kontrabandinių rūkalų. Iš 30 pakuočių buvo suformuoti 5 vadinamieji plaustai, o ant poros iš jų buvo pritvirtinta GPS įranga. Plaustai buvo apdėti sniegu ir ledu, matyt, bandant imituoti ledo lytis.
Sulaikyta kontrabanda
Sulaikyta kontrabanda / VSAT nuotr.

Apie vidurnaktį iš sekmadienio į pirmadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Varėnos rinktinės Kapčiamiesčio užkardos pasieniečiai Nemune ties Druskininkų savivaldybės Lipliūnų kaimu pastebėjo plaukiančius įtartinus objektus. Čia Nemunu eina siena su Baltarusija, o vėliau upė teka tik Lietuvos teritorija.

Kapčiamiesčio pasieniečiai į upę nuleido tarnybinę motorinę valtį ir iš vandens į krantą ištraukė 30 paketų, suvyniotų į polietileną. Iš jų buvo suformuoti 5 vadinamieji plaustai, kiekvieną kurių sudarė po 6 tarpusavyje surištus paketus. Dviejuose iš jų buvo įtaisyta GPS įranga. Kontrabandininkai tokių gudrybių imasi norėdami žinoti, kur link srovė neša jų krovinį.

Be to, plaustai buvo apdėti ledu ir sniegu. Taip kontrabandininkai, manoma, bandė maskuoti krovinį, kad jis atrodytų kaip Nemunu plaukiančios paprastos lytys.

Paaiškėjo, kad pasieniečiams į rankas pateko 7480 pakelių cigarečių „Fest“ ir „Fest 7“ su Baltarusijos akcizo ženklais.

Dėl kontrabandos VSAT Varėnos rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Rūkalai saugomi Kapčiamiesčio užkardoje, rašoma trečiadienį VSAT paviešintame pranešime.

Nemuno aukštupyje, kur upė įteka iš Baltarusijos į Lietuvą ir ja vėliau apie 17 kilometrų eina valstybės siena, tokie atvejai nereti. Kontrabandininkai Baltarusijos pusėje nuleidžia cigarečių krovinius ir juos paleidžia pasroviui planuodami, kad upė rūkalus atneš į Lietuvos pusę. Čia laukiančių cigarečių nešikų užduotis yra kuo skubiau krovinį ištraukti iš vandens ir gabenti į šalies gilumą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius