Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2016 01 26 /12:00

Nepilnamečių Švėkšnos prostitučių ir jų klientų bylą teismas nagrinės slaptai

Uostamiesčio teisme – pirmasis posėdis Švėkšnos specialiosios mokyklos mergaičių prostitucijos byloje.
Prostitutė
Asociatyvinė iliustracija: prostitutė / „Scanpix“ nuotr.

Šiandien Klaipėdos apygardos teisme įvyko pirmasis posėdis baudžiamojoje byloje, kurioje aštuoniems asmenims yra pareikšti kaltinimai dėl Švėkšnos specialiojo ugdymo centro nepilnamečių mergaičių prostitucijos.

Teismui pateiktame kaltinamajame akte nurodyta, kad keturios buvusios minėtos mokymo įstaigos auklėtinės, siekdamos nepilnametes bendramoksles išnaudoti prostitucijai, jas pardavinėjo ir už tai pelnėsi.

Dvi iš kaltinamųjų šiuo metu dar nėra sulaukusios pilnametystės. Byloje kaltinami ir keturi vyrai dėl lytinės aistros tenkinimo su nepilnametėmis, pažeidžiant mergaičių seksualinio apsisprendimo laisvę ir neliečiamumą, už tai pažadėję ir davę pinigų, taip pat dėl šių vaikų pirkimo kitoms seksualinio išnaudojimo formoms.

Tyrimo metu paaiškėjo, kad nepilnametėms vyrai už jų seksualinių poreikių tenkinimą mokėjo po 15–16 eurų, kartais atsilygindavo maisto produktais, cigaretėmis, alkoholiu.

Trejus metus buvo pardavinėjamos šešios nepilnametės, kurioms tuo metu buvo 14-17 metų.

Nepilnametės vyrus dažniausiai tenkindavo oraliniu būdu, tai vykdavo automobilyje.

Trejus metus buvo pardavinėjamos šešios nepilnametės, kurioms tuo metu buvo 14-17 metų. Jų bendraamžės klientus surasdavo interneto svetainėse.

Kai kur pažymėdavo, kad vyrus gali tenkinti kelios merginos iš karto.

Iš viso byloje buvo nustatyti 36 nusikalstamos veikos epizodai.

Visi keturi vyrai, kuriems nuo 30 iki 53 metų, policijos pareigūnams buvo žinomi ir anksčiau, tačiau teisti ne už naudojimąsi prostitutėmis.

Teisme turėjęs prasidėti bylos nagrinėjimas buvo atidėtas, kadangi ne visi kaltinamieji atvyko į posėdį, taip pat jame negalėjo dalyvauti nukentėjusiųjų ir vieno teisiamojo advokatai – apie tai jie teismą informavo raštu.

Kitas teisiamasis posėdis numatytas 2016 m. vasario 2 d., rašoma Klaipėdos apygardos teismo pirmininko padėjėjo ryšiams su visuomene antradienį paviešintame pranešime.

Dėl neviešinamų aplinkybių, susijusių su nepilnametėmis nukentėjusiosiomis ir seksualinio pobūdžio informacija, bylos nagrinėjimas numatytas uždaruose teisiamuosiuose posėdžiuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius